W Lancii Dedrze i w Alfe mam tak samo - jak zapnę pasy to kontrolka gaśnie
Printable View
W Lancii Dedrze i w Alfe mam tak samo - jak zapnę pasy to kontrolka gaśnie
W 147 2002 kontrolka gaśnie dopiero po zapięciu pasów, inaczej cały czas daje po oczach jaskarawą czerwienią.
Pozro
U mnie ten kabelek jest pod fotelem kierowcy i tak to wygląda :Cytat:
Napisał pyciu
ciotka miała kiedyś amerykańską wersję mistubishi, w tym ustrojstwie pasy same się zasuwały na siedzenia :roll: a żeby wysiąść trzeba było czekać aż raczą "odjechać" do przodu :roll: to dopiero było natrętne :D
aa, bo wiesz, amerykanie musieliby miec instrukcje do zapinania pasow... zreszta to taki wysilek, ze padliby ze zmeczenia.
U mnie tez gaznie po chwili, obojetne czy zapne, czy nie :)
źle!Cytat:
Napisał 75andrew155
umrzesz 20m przed swoją alfą wyleciwszy wczesniej przez szybe :twisted:
(bez obrazy ;) )
w 155 wystarczy palcem nacisnać czerwony docisk, tam gdzie wsuwasz pas i kontrolka gaśnie ;)
od czasu jak widze napis airbag przed klatą, zapinam nawet jak mam jechac 50 m. Kiedys zdarzalo mi sie nie zapinac na krotszych odcinkach, z wyjatkiem malucha, w ktorym pas byl za kusy na moj brzuch :)
ale fiacik byl bezpiecznym wozem.... co mi sie moglo stac, skoro strefa zgniotu konczyla sie 20 cm przed silnikiem :)
ciekawa sprawa z kontrolka - mialem taki wynalazek w.... ladzie. by bylo zabawniej, dzialalo, a zadnych czujnikow w siedzeniach nie bylo... fotokomorek ;) tez nie stwierdzilem. Moze po zapachu poznawala, ze ktos siedzi.....
a te kabelki pod fotelem to nie sa czasem od podusszki - czujnik obecnosci pacjenta na fotelu? No, chyba, ze nie ma poduszek...
Itak ma być , piękna śmierćCytat:
Napisał bobryt
Z tymi pasami jest różnie. Zazwyczaj to pomagają podczas wypadku, ale nie zawsze. Sam uczestniczyłem wypadku, w którym miałem niezapięte pasy bezpieczeństwa i to najprawdopodobniej spowodowało ze wyszedłem prawie bez szwanku.
Przepis, który nakazuje zapinanie pasów jest beznadziejny. Przecież osoba jadąca bez pasów zagraża tylko i wyłącznie sobie, natomiast nie wprowadzą obowiązku zmiany opon z letnich na zimowe, a przecież taka osoba stwarza zagrożenie i to nie tylko sobie:!: :!: CHORE
trochę mnie przekonałeś, ale dalej uważam ze większe zagrożenie stwarza gość na letnich oponach w zimie niż kierowca bez zapiętych pasówCytat:
marcins737