No to wychodzi że Millers to też gówniany olej, bo jeśli porobię parę krótkich dystansów i niedogrzeje dobrze silnika to też mi się minimalnie tego masełka robi. Ale później walę dłuższą trasę tak z 30km i jest okej :)
Printable View
No to wychodzi że Millers to też gówniany olej, bo jeśli porobię parę krótkich dystansów i niedogrzeje dobrze silnika to też mi się minimalnie tego masełka robi. Ale później walę dłuższą trasę tak z 30km i jest okej :)
Aktualnie leje Millers XF 5W40.
Witam!Jeśli masz gazownie to takie obiawy wystepują częściej.Jesli nie ma ubytków płynu chłodnicy z głowicą jest o.k.Jednak choc to się zdaza to nie jest to normalne.Pozdrawiam
Słabej jakości olej : może to Castrol? miałem tak w innym aucie przy tym oleju. Ja robię krótkie odcinki do pracy ok. 2.5 km i po 8 godz. do domu czyli 5 km dziennie i takiego objawu nie mam silnik zalany Mobilem 10w40
Kolego, a miałeś fizykę i chemię w szkole ? Bzdurą jest to co piszesz bo żaden olej nie wchłonie wody - ona musi odparować. Zrobić się może emulsja olejowa i to obserwujemy po korkiem. Fakt że nie w każdym silniku się to uwidacznia nie znaczy że jej nie ma do czasu rozgrzania silnika. Doświadczenie jest ważne ale trochę wiadomości z książek też się przyda - pozwala to nie ośmieszać się publicznie.
Fizykę miałem.Poza matmą to jedyny przedmiot z których byłem dobry.
Książek przeczytałem tyle w temacie że jeszcze troszkę musisz pożyć aby dorównać.
Jeśli Ty czytałeś cokolwiek w temacie to musisz wiedzieć że ta maź to nie woda a połączenie wody z olejem.
W tym właśnie problem.Dobre oleje maja dodatki zmniejszające do minimum łączenie wody z olejem.