Skoro ten wariat klekocze to ja bym za bardzo nie ufał temu, że ktoś zrobił KOMPLETNĄ (pasek, pompa wody, napinacz i wariator) wymianę rozrządu,co najwyżej sam pasek wymienił i może cię spotkać przykra niespodzianka......
Printable View
wiesz chodzi mi oto najbardziej żeby to się okazał wariat a niżeli okręcająca się panewka
Kto by robił kompletną skoro od wymiany 20kkm zrobione.. Do tego ty jeszcze pare zrobiłeś km i wychodzi na to, że ktoś wyczaił, że wariat się kończy i ci go opylił :/ bo poprzedniego posta rozumiem, że kupiłeś samochód dopiero. Chyba, że może ktoś w bambuko z wymiana oleju lecial i filtra, może zapchały się kanaliki i oleju nie dostawał? Ciężko stwierdzić. Jedź do mechaniora na.diagnozę. Pozdrawiam
Btw. Ile dałeś za alfę?
Wygląda że to wariator, ale taki klekot cały czas to już faza późna raczej. Od początku tak było od kiedy kupiłeś auto? bo wariator może całe dziesiątki tysięcy km przejeździć z tylko zaklekotaniem delikatnym przy zimnym rozruchu i tyle go słychać.
Wymień wariator, lej dobre oleje i tyle wg mnie.
za alfe dałem 4koła klekocze tak od początku jak ją kupiłem a mam ją z 2tygodnie postaram się jak najszybciej na diagnoze jechać lecz najpierw muszę prze rejestrować oc i przegląd zrobić i wtedy trochę się spłukałem z kupnem:D
Wariator to nie są panie tanie rzeczy niestety. Z tego co się orientuje, to padnięty wariat nie napsuje nic w samochodzie. A jak z mocą? Czujesz, że czegoś jej brak?
oto chodzi ze nie "ma buta" z tym że wczoraj miałem taka sytuacje mieszkam w domku i drogę dojazdową do roboty mam dziurawą i jeżdżę na 1 bez gazu i jak dojadę do drogi jakieś 50m to nie raz tak jak by zawieszał się gaz przez sekunde nie reaguje na gaz a później już jest wszystko w porządku
To może być coś oprócz wariatora. Jak wariator padnie to fakt buta nie ma , mogą falować obroty ale do "zacinania" się gazu to on raczej nic nie ma.
ale ja nie mówię dosłownie o zacięciu tylko poprostu nie reaguje przez sekundę na depniecie i dopiero po chwili kop
Wiem rozumiem :) ale z racji tego, że wariator włącza się dopiero od bodajże 2,5 tys obr. to nie może mieć z tym nic wspólnego. Ale - młody jestem mało widziałem :)