Instalacje sa takie same tylko zalezy w co bylo wyposazone auto.Halogenow np nie ma a wiazka jest itd.Wez ten przewod od tego czujnika polacz z masa i zobacz czy zapali sie kontrolka na desce.Jesli tak to czujnik do wymiany.
Printable View
Instalacje sa takie same tylko zalezy w co bylo wyposazone auto.Halogenow np nie ma a wiazka jest itd.Wez ten przewod od tego czujnika polacz z masa i zobacz czy zapali sie kontrolka na desce.Jesli tak to czujnik do wymiany.
sprawdzone tak jak kolega Lukasz A. podpowiedział podłączyłem przewód do karoserii i lampka świeci. Dzięki
---------- Post dodany o godzinie 13:32 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:21 ----------
acha czy przy wymianie zwrócić na coś szczególnie uwagę spóścić olej itp czy poprostu wykręcić i wkręcić nowy?
Tak masz rację jest wkręcony obok podstawy filtra oleju i w blok silnika . Zrozumiałem z twojego wcześniejszego postu że za tą lampke odpowiada czujnik ciśnienia oleju ( banieczka ta od wskaznika ) wkręcona z drugiej strony silnika w blok
Witam
Również mam problem z tym czujnikiem ale odwrotny. Tzn. przy starym lampka raz się zapalał raz migała, okazało się że był nieszczelny wymieniłem na nowy, ponoć na pewno od tego modelu i jest to samo, tyle że kontrolka świeci się cały czas. Dodam że wogóle chyba działa na odwrót po przekręceniu zapłonu nic a jak odpale silnik to się zapala i nie gaśnie.
W czym problem???
Mam sprawny czujnik gdzies od 1.7 TS 8V wpadniesz do mnie to Ci go dam ;)
I stał się cud dziś rano przekręcam kluczyk patrzę a tu kontrolka od oleju się swieci i gaśnie po uruchominiu silnika. I jest wszystko ok. Nie zrozumię tych samochodów:-)
Podomnie u mnie jak kabel przy samym czujniku nie laczyl ;)