-
Hej w swojej pracy zajmuję się testowaniem podzespołów samochodowych i ich podatności na wszelkiego rodzaju zakłócenia. Sprawdź maswanie wszystkich podzespołów do masy :). Napięcie będziesz mieć ale połączenie może być LIPNE. Spróbuj wychwycić jakąś analogię w jakich konkretnie momentach się to dzieje z jakim scenariuszem, na przykład po odpaleniu auta, po przekręceniu kluczyka na zapłon albo do 1 stanu. Więcej szczegółów :)
Usuńcie proszę, coś mi się popierdzieliło :D z wrażenia że wygraliśmy z Irlandią!!!
-
Dzięki za podpowiedź ale aku mam sprawne. Działo się to również w lecie, zauważyłem, że najczęściej kiedy jest wilgotno na dworze. Przypadłość występuje przy otwieraniu z pilota czy to drzwi czy bagażnika. Szyba od pasażera leci na maksa w dół, słychać "cykanie" w okolicach bezpieczników pod kierownicą, przestaje działać sterowanie szybami i cały czas świecą się lampki w drzwiach.... Ktoś mi podpowiedział, że może łapać wilgoć moduł komfortu, przegrzebałem google i za nic nie moge znaleźć gdzie się on znajduje w GT. W eLearnie do gt znalazłem takie coś, czy to może być tutaj ?
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/10/157.jpg
-
Jak już odnajdziesz moduł nie zaszkodzi wytargać wszystkie konektory z niego i oglądnąć czy nie zaśniedziały, profilaktycznie kontakt w łapę, spryskać i poczekać aż wyschnie. Obstawiałbym wiązkę, konektory, przegniły albo zwierający do czegoś kabel.
-
albo poluzowana gdzieś masa ;)
-
Co do szyb, nie działającej klimatyzacji i rożnych takich ,,błahostek,, musisz sie przyzwyczajać. Przy kupnie alfy wypytywałem sie o nia właścicieli tych pięknych maszynek. Chwalili silnik dieslowski ale przestrzegali mnie przed elektryką ze lubi czasami siadać. Głowa do góry, czapkę i szal miej przy sobie :)
-
Tak dla potomnych to okazało się, że był problem z zamkiem drzwi od kierowcy i to powodowało te wszystkie anomalie. Wymiana i po problemie :)