Widziałem już kiedyś 147 tak przerobioną. Roboty jest ale efekty są powalające :D. Jak się ktoś porwie na to z większym budżetem i przetestuje to, to przyznam szczerze nie wiem czy się nie skuszę np. za rok na to :D.
Printable View
Widziałem już kiedyś 147 tak przerobioną. Roboty jest ale efekty są powalające :D. Jak się ktoś porwie na to z większym budżetem i przetestuje to, to przyznam szczerze nie wiem czy się nie skuszę np. za rok na to :D.
Z dizlem da się to zrobić posiadając części z Crossa (skrzynia, sanki, cały układ napędowy, kpl tylnego zawieszenia, zbiornik paliwa). Kombinować trzeba natomiast z tunelem środkowym, wydechem, wahaczami poprzecznymi i mocowaniem tylnych sanek.
Przy takiej zabawie z fałką skrzyni trzeba szukać z 164 q4 tyle że nie wiem czy da się ją spiąć z busso 24v (ponoć nie bardzo) albo kombinować tak jak pisze Omen. Problemem którego nikt nie wymienił jest wzrost masy (prawie 100 kg) i drastyczny spadek osiągów. Po takim modzie pasuje konkretnie wzmocnić motor bo osiągi w przypadku GT będą żałosne !!!
Jeszcze pytanko: skrzynia z crossa 156 jtd podejdzie do GT, tak? Trzeba ino dyfer zmienić z tego cudaka 4x4 na zwykły?
Trzeba zamienic cale skrzynie a nie tylko dyfer
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)
Ja już mam podstawę :D około 190KM i 400NM :cool: