A więc tak... iskra jest. Pompka podłączona na krótko działa. Jednak nie dochodzi prąd do niej. Czujnik uderzeniowy działa !! Jedyne co mi pozostaje do sprawdzenia to przekaźnik. Wie ktoś który to dokładnie jest?
Printable View
A więc tak... iskra jest. Pompka podłączona na krótko działa. Jednak nie dochodzi prąd do niej. Czujnik uderzeniowy działa !! Jedyne co mi pozostaje do sprawdzenia to przekaźnik. Wie ktoś który to dokładnie jest?
Przekaźniki sprawdzone. Działają. Złapałem się ostatniej deski ratunku czyli kompa. Koleś podpiął się i zero komunikacji. Diagnoza że to coś z kompem auta. W środę będzie na warsztacie więc dam znać co było nie tak.
Koledzy... auto nadal nie chce odpalić. :( pompka paliwo podaje, wtryskiwacze dają pięknie. zasilanie jest i na świecach i na wtryskach. pryskam PLAK bezpośrednio w filtr auto pali od kopa.Potem gaśnie i nawet dymka nie puści. Jakieś diagnozy kolejne?
Wyjmij wtryskiwacze i wsadź do jakiegoś pojemnika poproś kogoś żeby pokręcił parę razy i zobacz czy do pojemników leci benzyna.
Wtryskiwacze ładnie podają paliwo.
Hmm sprawdzałeś kompresję ? może przepuszczają pierścienie i nie ma co spalać.
to dlaczego jak strzykawką wleje paliwo bezpośrednio to pali od dotknięcia?
niestety ten pomysł nie działa :(