-
u mnie tez po nacisinieciu nic sie nie dzieje :/ ... ale zdarzylo mi sie ze podczas ruszania tymi kablami wyskoczyl mi na desc komunikat ze system alarmowy jest nieaktywny.. tylko teraz niewiem czy to bylo powiazane z tymi kablami czy moze jakis seryjny alarm.. chodz takowego nie zauwazylem.. w takim razie z kad taki komunikat na desce rozdzilczej skoro ktos by go dorobił prowizorycznie ? i jak sie go obsluguje ?
-
1 załącznik(i)
Włoch sobie takie coś może zamontował :D
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=162615&stc=1
A tak na serio, też by mi przyszedł na myśl dołożony jakiś alarm.
-
Dopiszę tylko do tematu, że przycisk prawdopodobnie jest powiązany z tym nadajnikiem i dołożonym jakimś systemem antynapadowym. Niestety u mnie to nie działa, a instalacja w skrzynce bezpieczników wygląda podobnie (tzn. jest bardziej estetyczna niż u kolegi), teżsądwa bezpieczniki, ale nie wiem dokąd idzie ta instalacja.
-
Witam, napiszę tu bo może komuś się przyda,
Mam nowy akumulator (niecały rok) jakiś lepszy Bosch. Po dwóch dniach jak auto stało bardzo słabo kręcił (wcześniej były komunikaty standardowo o niedostępności ABS), czasem nawet nie zapalił. Po czterech dniach stania, nawet nie kręcił a kontrolki ledwo się paliły.
Ten dołożony alarm czy coś pobierał 130mA - niby nie dużo. Podczas podłączania go jednak popłynął prąd większy niż 5A i przepalił się bezpiecznik w mierniku. Możliwe, że gdyby dłużej rejestrować pobór prądu to znacznie on wzrasta. Po odpięciu go pobór spadł do 20mA, a problemy zniknęły. Ładowanie pomiędzy 13,8 a 14V.
Jeżeli macie problem z akumulatorem a macie ten układ - zacznijcie od odłączenia go.