Kod mam , postaram się go tak odpalić...
Printable View
Kod mam , postaram się go tak odpalić...
Popatrz dobrze przy bezpiecznikach na kłamie akumulatora i przy body, wszystkie połączenia, podstawowy miernik multimetr, sprawdzić przejścia i styki
Próbowałem odpalić kodem , przy podłączonej antence IMMO nie działa wprowadzanie. Wprowadzanie kodu działa przy odłączonej antence.Wyświetla się wtedy symbol błędu kluczyka. Kod wprowadziłem ale padł aku...
Wczoraj przed totalnym padnięciem , dwa razy zapalił się błąd kluczyka i za trzecim razem samochód odpalił. Po ponad godzinie odpalił , ruszyłem i po przejechaniu kilku metrów zgasł na amen...
Które bezp. ewentualnie sprawdzić ?
Aku się ładuje...
Jak ci napisałem wyżej, podladuj akumulator i miernikiem przejścia sprawdź, nie masz styku,na klemie plusowej są bezpieczniki i na body computerze jak nie dajesz rade to zaciag do jakiegoś mechanika ewentualnie jeszcze sprawdź cewkę immo i okablowanie samej centralki
Jak byś mógł określić które bezp. sprawdzić. Które są od body computera i wtrysków paliwa ?
Wczoraj zciągnięty do serwisu P.M.Service w Pszczynie.
Pobieżny test kompem nic nie wykazał. Mechanik przypuszcza że coś z instalacją...
Dzisiaj zadzwonił mechanik z informacją że jest błąd z czujnika ciśnienia paliwa ,pokazuje za duży sygnał , zamówił nowy. I dlatego silnik nie odpala. Ile kosztuje nowy czujnik , powiedział że 600 zł. Czy może to być coś innego ?
Wystarczy sprawdzić przy próbie odpalenia komputerem ciśnienie na listwie CR. Wtedy się określa czy czujnik faktycznie uszkodzony. Czujnik jest drogi ale powiedz mu, że jeśli go wymieni i nadal nie odpali to za niego nie płacisz.
Coś się nie klei ta historia, immo nie wyskakuje jeśli padnie zawór w pompie albo czujnik na listwie, zawór bosch nówka to jest 400zl i jest odpowiedni błąd w centralce
Błędu immo nie ma , tylko błędny sygnał z czujnika ciśnienia paliwa...
W sobotę odebralem samochód , żadnych części nie trzeba było wymieniać . Czujnik wyczyszczono , a problemem były połączenia mas...