A ja mam dżordża od montażu więc mam luzik :p
Printable View
A ja mam dżordża od montażu więc mam luzik :p
Według mnie bardzo trudno udowodnić mechanikowi, że źle zamontował sprzęt, dlatego warto mieć mechanika zaufanego i cieszącego się dobrą opinią i znającego się na swoim fachu.... i oczywiście porządne części, najlepiej oryginalne lub dobrej lub bardzo dobrej jakości zamienniki, a nie podróby zamienników z zamienionymi pudełkami...
Pozwolę sobie odkopać temat, bo mam podobną sprawę. Chce kupić rozrząd na twojeczesci24.pl, kupował może ktoś z tego sklepu i może go polecić. I od razu zapytam się, której firmy pompę wody polecacie SKF czy DOLZ.
Autosklep24.pl na forum Gepard - tu polecam.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
A ja polecam ital autoparts. Taniej niż autosklep. Niedawno wymieniałem rozrząd w marejce. 230 zeta za oryginał fiata. W zestawie pasek fpt rolka ina i napinacz dayco . Do tego dokupić pompę dolz ,u mnie w sklepie 95 zeta. I za 325 masz super zestaw. Wymiana dwie godziny przy piwku .
niekupuj tej taniochy u mnie połaziła 10 miesięcy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i poszła pompa wody i napinacz i kur*a całe szczescie ze go zgasiłem ja zaczoł wydawac stuki z pod maski i na nowo wymiana.dołuż se synek pare zł wiecej i kup lepszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam zamiar kupić pasek CONTITECH, do tego napinacz i rolkę SKF, tylko nad pompą się zastanawiam, chociaż różne opinie o DOLZ słyszałem, czasem polecają, zaś inni przestrzegają, żeby pod żadnym pozorem jej nie kupować. Chociaż o pompie SKF też nie najlepsze opinie wyczytałem, więc nie mogę się zdecydować.
Jak sam wymieniasz ,to kupuj gdzie chcesz,byle dobrej "markowej firmy"
Jak wymieniasz w warsztacie to daj zarobić mechanikowi ,bierz gwarancję i FV i śpij spokojnie.
Wsadzaj jak tylko możesz wszystko marki Dayco. Do tego pompa Bugatti.
A jak nie, to dobrym zestawem jest (z doświadczenia forumowiczów) napinacz Ruville (w paczce musi być kanadyjski Litens), rolka Ruville (w paczce zapewne rolka INA), pasek dobierz sobie Dayco - jak w oryginale i pompę wody jak powyżej. Zresztą jeden mechanik (dobry z tego co mówią ludzie) od Alf polecał mi taki zestaw.
PS. Ruville to pakowacz a nie producent.