OK
Ale czy te mapy TR3 jeżeli je ściągnę i nagram , to pójdą na mojej przedliftowej nawigacji???
Printable View
OK
Ale czy te mapy TR3 jeżeli je ściągnę i nagram , to pójdą na mojej przedliftowej nawigacji???
Coś się odzywali? Ja tez pisałem do Here i do Lancia Polska (akurat mam Deltę 2,0 Mutijet) i Here odpisało, że ma aktualne mapy, ale to od Fiata zależy czy je sobie pobierze i wypuści na rynek, natomiast polski oddział Lancii odpisał mi, ze nic nie wiedzą o aktualizacji i że takie decyzje idą z Włoch i Włochy informują Polskę jak coś w tym temacie się zadzieje.
Podejrzewam, że znając politykę Fiata zostaliśmy już olani, bo przecież mamy "stare" auta...
Tak, zadzwonił Pan z Fiata Polska i powiedział, że aktualizacja powinna być na przełomie roku i że termin zależy od producenta map. Jak widać do dziś nic się nie pojawiło. Producent map, po raz kolejny napisał mi natomiast, że to nie od nich zależy, a od Alfy kiedy zamówią i wypuszczą update. Więc mamy tu jakieś błędne koło.
Dziwna polityka. Są klienci chętni wydać 200euro za świeże mapy, a nikt nie chce zadać sobie trudu żeby je udostępnić.
W Krk na skrzyżowaniach z sygnalizacją ponaklejane są reklamy "mapy do wszystkich samochód tel. 882 923 182". Ponieważ jestem zainteresowany więc zadzwoniłem. Gość ma podobno karty SD z mapami za 360 zł. Mapy z 2015r. Nie ma możliwości przetestowania mapy przed kupnem ponieważ karta po włożeniu do radionav przypisuje się do urządzenia. Jej odblokowanie kosztuje 25€. Firma ma siedzibę w Połańcu chyba.
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
Co niektórzy mają szczęście, że Here w ogóle odpowiedziało na maila..
Nawet jestem w stanie wydać kilka euro za oryginalne mapy ale niech będą to aktualne, a nie 3 letnie...
Gdyby coś się zmieniło to proszę o info na forum. Jeżeli FIAT nie chce udostępnić aktualnych map to może wysłać zapytanie grupowe np oficjalne zapytanie od alfaholicy.org?
Zastanawia mnie też czy jeżeli kupię "starą" wersję map czy w momencie ukazana się nowszych mam możliwość aktualizacji. (znajomy kupił Volvo w i bardzo się zdziwił, kiedy po kilku latach dostał darmową przesyłkę z aktualną mapą... Auto kupił w Niemczech)
Są nowe mapy do InstantNav na stronie Here. Dane z q4 2015. Cena 139euro, zamiast 179.
http://fcagroup.navigation.com/produ...B/FiatEMEA/EUR
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk