H3 ze schematu to wyłącznik świateł stop. Coś słabo ci idzie odczytywanie i rozumienie schematów:D
Printable View
Wymień czujnik lub przynajmniej wyczyść. Stanowczo nalegam.
Teraz ja sobie dodam +10 punktów za cierpliwość. :) Ani mi nie idzie słabo czytanie schematów bo switch jest tam w manualu narysowany i wygląda inaczej i w innym miejscu - może ja głupi jestem. Ani również nie mam wiary, że to czujnik pod pedałem bo jak go wymieniłem na nowy prosto ze sklepu to było bez zmian - ani na chwilę nie przestała mi się świecić ta kontrolka.
Żeby nie było kupię drugi nowy czujnik i zamontuję.
Ja osobiście podejrzewam teraz sam check panel. Jak go wczoraj rozebrałem, przeczyściłem i złożyłem to teraz mi się świecą inne kontrolki, które jak przyłożę z pięści w panel to gasną. :)
Ktoś ma panel na zbyciu?
Kiedy świeci ci się dioda na panelu a Ty wciśniesz pedał hamulca to swiatła stop świecą z tyłu?
Jak wcisnę pedał to światła się świecą bezbłędnie a dioda na panelu gaśnie.
Dobra bo widzę że tego sam nie ogarniesz.
Trzeba wyregulować położenie czujnika H3 czyli musisz go wyciągnąć z mocowania o 2 ząbki, czujnik nie rozłącza się do końca dlatego kontrolka świeci
OK. Dla sprawozdawstwa - zmiana położenia czujnika świateł stop przy pedale hamulca faktycznie rozwiązuje temat - dzięki za wskazówki. Ciekawe przez jakie zakręty trzeba przejechać żeby dojechać do takiego banalnego rozwiązania. Dopiero dziś do tego wróciłem bo w między czasie pękł mi w trakcie jazdy jeden zawór wydechowy i miałem drobną rozbiórkę silnika żeby go wymienić.
Powtarzam, zmień czujnik.
Działa. Zmieniłem jego położenie i jest OK. Nie trzeba wymieniać ponownie - był wymieniony.