Pierwszy raz słyszę żeby szklanki tak waliły, a poza tym czemu tylko przy ruszania.
Printable View
Pierwszy raz słyszę żeby szklanki tak waliły, a poza tym czemu tylko przy ruszania.
To się dzieje przy spadku obrotów silnika w momencie jak ma prawie zgasnąć. I tylko jak jest dobrze rozgrzany. Łatwo to wywołać u mechanika trzymając hamulec, wrzucić jedynkę lub wsteczny i puszczać sprzęgło, żeby przydusić silnik. Jak się dobrze rozgrzeje to nawet podczas jazdy przy zmianie biegów np. z 3 na 4 po puszczeniu sprzęgła też to słychać czasami przez jakieś 1-2 sek. Dodam, że przy zmianie biegów na niskim zakresie obrotów - jak silnik jest kręcony wyżej to nie ma tego.
Bardziej bym kombinował od strony skrzyni i wału. A z jakiego jesteś miasta??? Może ktoś coś poleci.
Katowice
To do cze-wy masz niedaleko zagadaj do Qby z forum.
Przez myśl mi przesło jeszcze spalanie stukowe. z tyłu na bloku jest czujnik.
ale czemu tylko przy ruszaniu jest taki dźwięk?
Kiedyś po wymianie rozrządu z wariatorem podczas jazdy miałem dźwięk spalania stukowego. Po resecie parmetrów adaptacyjnych nie było problemu.
Umówiony już jestem z Qbą z Cz-wy, mam nadzieję, że ten dziwny przypadek zostanie rozpracowany :) sleyer3, dziękuję za polecenie!
A z której to strony słychać. Bo to brzmi jak jakby w sprzęgle bardziej był problem. Albo kolo zamachowe.
witam.
z tego co słyszę to silnik pracuje jak rasowy stary diesel podczas ruszania. gdzie występuje spalanie detonacyjne mieszanki.
może na początek sprawdzić układ doprowadzenia powietrza możliwe ze leży przepływka i podaje błędne dane do komputera lub błędne wskazania podaje sama sonda lambda .
możliwe ze dlatego masz zbyt uboga mieszankę paliwowo-powietrzną w powietrze i stąd te stuki.
A czy przy poruszaniu jak na filmiku widać że telepie silnikiem. Można zrobić taki test z otwartą maską. Wtedy jedna osoba rusza przód tył a druga obserwuje czy silnik i skrzynia telepie