Nowa skrzynia jest..tez..
Nagram i wrzuce dzisiaj.
Printable View
Nowa skrzynia jest..tez..
Nagram i wrzuce dzisiaj.
https://www.youtube.com/watch?v=kOLX...ature=youtu.be
4, 5 12, 13 sekunda i 20 najlepiej. puszczam gaz na 1 i jak schodzi z obrotow taki dzwiek jest raz slabszy raz nie ma raz mocniejszy.
jakies prpozycje po obejrzeniu filmiku? objaw zauwazylem przez przypadek, moze tak byc ze byl od dawna. lozysko podpory pol osi bylo wymieniane ale po prawej stronie pol lewej tez sie znajduje od strony skrzyni?
Jedyne co mi przychodzi do głowy to koło pasowe alternatora.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
wymieniane bylo razem z kolem pasowym walu, chyba ze sam alternator?
Jak masz możliwość to zdejmij pasek i się przejedź czy jest tak samo.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Czapel mam to samo, od roku - wsumie to unikam i rzadko doprowadzam do takich sytuacji a żeby pojawił się ten dźwięk. Nic poza tym się nie dzieje. Przebieg 99 tyś :D . U mnie koło pasowe ostatnio sprawdzane i bez zarzutu. Będę obserwował ten temat. Osobiście obstawiałem że dwumasdaje znaki. Ale teraz to juz sam nie wiem.
I tak jak piszesz raz występuje ten dźwięk raz nie. raz słabiej raz mocniej.
PS. Też lubię białe Lacoste ;) nawet jeden taki sam model mam ale nie w takim stanie jak Twoje haha.
@Randall
Łożysko skrzynii, chyba wałek atakujący
Hehe co do butów są to buty robocze w każdych warunkach testowane także taki stan po roku. A chodzę normalnie w NB tak apropo butów.
Co do dzwieku. Dwumas nowy z aso także to nie to. Czuje ze albo przegub albo oska. Zresztą dzwiek mógł być juz od roku np. Bo nigdy tak nikt nie robi ze gazuje 1do 2.5 a potem puszcza gaz i czeka aż spadnie obroty. Jadę do aso żeby zobaczyli. Na innych biegach cisza.