widzialem jakis czas temu w TV instrukcje "jak zajechać silnik" i testowali golfa II, po 5km bez żadnego oleju silnik po prostu umarł a więc w Twoim wypadku myślę że nic mu nie będzie :)
Printable View
widzialem jakis czas temu w TV instrukcje "jak zajechać silnik" i testowali golfa II, po 5km bez żadnego oleju silnik po prostu umarł a więc w Twoim wypadku myślę że nic mu nie będzie :)
U mnie drobne uszkodzenie miski olejowej zakończyło się wymianą panewek na wale :(
wprawdzie komplet panewek plus robocizna to koszt około 700 zł ale cała reszta, jak uszczelka, olej itp koszty rosną :(
trzymam kciuki - trzeba było niestety zadzwonić po policję- auto by się holowało, i ZDM czy inna instytucja odpowiedzialna za ta drogę musiałaby ci zwrócić pieniądze a przynajmniej ubezpieczyciel miałby od kogo żądać zapłaty :)
nieciekawa historia, ale ja w takim momencie na pewno musiałbym wykonać z 5 telefon do "przyjaciół" co mam zrobic, ale i tak czy inaczej bym dzwonil po szkieły jestem nauczony juz z tym, felga czy cos, od razu dzwonic niech oddaja pieniadze za te smieszne drogi
No i już po sprawie:) Bella odebrana od mechanika, silnikowi nic się nie stało, wymienione zostały tylko panewki czy coś takiego;) Ogólne całość kosztów za naprawę wyniosła mnie 750 PLN, ale warto było:D Bella śmiga:D
Miałem prawie idealny przypadek - ale u mnie to był krawęznik - po zatrzymaniu oczywiscie tez reszta wyciekla . przejechalem okolo kilometra . mechanik wskrtzesil silnik ale powiedział mi ze i tak z niego nic nie bedzie. przejechalem od remontu 5 tys i obrocilo panewke :( :( :(
Tutaj masz naprawdę solidna osłonę silnika http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...ard::2910.html jak masz nadwyżki kasy to może warto zakupić. Wysyłka chyba coś ok.30