To 18". Tych chińczyków z allegro nie kupuj, marna jakość ;)
Printable View
To 18". Tych chińczyków z allegro nie kupuj, marna jakość ;)
Dzięki magil i nie mam zamiaru... to jak 18" to idealnie, ale jaka na nie polecicie opone? Ja teraz mam 18" po poprzednim właścicielu i mam 215/45, a wydają mi się cieńsze od tych na focie ArkadiuszaG. Chyba, że mam pomroczność jasną. Znalazłem 18" na alledrogo [http://allegro.pl/kola-felgi-18-alfa....html#thumb/2] ale nie wiem po ile takie oryginały chodzą i może ktoś z was zerknie czy warto?
Mam też drugi plan czyli zakupić narazie opony na te fele co mam, a jak uciułam to zakupie turbiny, ale pytanie laika... czy jak zakupie opony na moje gwiazdy to bez problemu przełoże kiedyś na turbuny? Moje felgi: 18X7 1/2 JJ mam też dystanse na przód.Załącznik 223572
Na turbiny z Giulietty o szerokości 7,5" radziłbym 225/45. Turbiny ze 159 mają 8" i wtedy możesz założyć dedykowany przez producenta rozmiar 235/45, ewentualnie jeśli sporo jeździsz po koleinach 225/45. Na 215/45 nie jest za nisko? Na felgi z Giulietty też wejdą jeśli chcesz dojeździć.
Dzięki Sliwus... czyli z tego co piszesz wnioskuje, że najlepsza będzie 225/45 i mogę taką założyć na te gwiazdy które mam. A jak znajde wkońcu turbiny od gulietty to spokojnie przełoże je właśnie na nie?
Nie wspomniałem że te 215/45 zakładał mój poprzednik, a ja tylko dojeździłem do zimy, dlatego teraz muszę sprawić sobie nowy komplet dlatego szukam u was pomocy. W takim razie powiedzcie mi jeszcze jedno bo nie zapytałem. Moja 159 jest po lifcie i zakładam, że ma duże zaciski Brembo? Czy turbiny od Gulietty pasują fabrycznie czy już w grę będą wchodzić dystanse?
raczej nie masz dużego brembo, ja mam polift i są małe. Duże jest w mocnych odmianach 2.4 i 3.2
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...polift_-2.html
Oraz we wszystkich TI bez wzgledu na wersje silnika
Sent from my iPhone using Tapatalk
no to moja Alfa się do takich zacisków raczej nie kwalifikuje :) Miałbym ostatnią prośbę. Czy ktoś może wpisać jakie są oznaczenia na tych turbinach 18"? Bardzo by mi to pomogło.