-
syfon, domyślam się, że powodem może być jakiś banał, ale dopóki nie wiem, to myśli mam niespokojne :)
Chyba w moich logach zabrakło danych odnośnie oczekiwanych przez ECU wartości? Tak dumam, czy to może nie przepływka. W moich logach jest różnica w masach powietrza przed odpięciem i po odpięciu przepływki. Jutro zrobię log z oczekiwanymi przez ECU wartościami masy powietrza, itd.
-
Ja miałem ostatnio podobny problem tylko że u mnie zaświecała się marchewka. Okazało się że potencjometr do wymiany i wymieniłem oczywiście na używkę ale to nie do końca rozwiązało problem bo jeszcze jeden kabel był załamany idący od kostki za schowkiem do ECU.
-
Panowie ale tu mowa jest o dieslu, gdzie sterowanie jest paliwem.
Logi robi sie z wartościami oczekiwanymi.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
-
1 załącznik(i)
Dzisiaj zrobiłem z 40km, dużo po mieście, częste "pedałowanie" gazem :) i zero objawów mojego problemu. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że poprawienie połączeń okablowania potencjometru coś pomogło.
jaboleq, za chwilę wsiadam do autka i robię logi z wartościami oczekiwanymi :)
Logi z wartościami oczekiwanymi: Załącznik 171844
Chyba przepływomierz do wymiany ;/ Inna kwestia, w 1.9JTD 105KM ECU nie pokazuje wartości oczekiwanej dla ciśnienia doładowania? Zapewne tę wartość pokazuje tylko dla silników z turbosprężarką VTG?
-
Logi całkowicie bezużyteczne (10 zapisanych wartości). Z tego co widać to przepływka w miarę dobrze mierzy (maks wartość). W starych JTD właśnie problem z pedałem przyśpieszenia wynikał z wtyczek. Nawet serwisowe rozwiązanie to zlutowanie na stałe przewodów.
Tak doładowanie u Ciebie tylko będzie aktualne (oczekiwanego nie będzie) ale akurat to można pominąć bo tu chodzi o sam fakt doładowania czy rośnie właściwie.
-
Pierwszy raz robiłem logi dynamiczne, jaką częstotliwość próbkowania ustawić?