też jestem tego zdania. Sprawdzić podłoge? Mógłbyś mi wyjaśnić co dokładnie mam posprawdzać , bo nie czaje:P
Printable View
też jestem tego zdania. Sprawdzić podłoge? Mógłbyś mi wyjaśnić co dokładnie mam posprawdzać , bo nie czaje:P
Z ujęcia tego widzę że nie posiadasz jeszcze jednego węża ? czy jest zasłonięty przez rurę?
Kologo wydaje mi sie ,ze nie posiadam tylko tego jednego weża.. tego ktory powinen wejsc w ten wolny otowr w sprezarce. Moze ma ktos schemat całej instalacji klimy w jtd?
- - - Updated - - -
Progi mam do roboty na 100 % no i generalnie pare rzeczy przy blaszce:P podłoga pewnie tez potrzebuje remontu ale puki co nic mnie nie wylata i wodą nie chlapie po nogach:D chciałbym ja wyczyscic i zakonserwować ale kiedy ja znajde na to czas nie wiem, oby prze zimą bo kolejnej moze juz nie przetrzymać:P
Okej , sprawa reanimacji klimatyzacji zamknieta.. Rezyguje z jej naprawy bo caly układ jest w fatalnym stanie:P do tego wczoraj przetarł mi sie wąż wodny , jest to powrót z chłodnicy a przetarł sie na kole spręzarki.. nie wiem , był przydługi.. Mało tego bo woda ktora mi wyleciała z tego przetarcia lala sie wprost na sprezarke, a dokładniej miedzy kołem a sama sprazarką, prosto w tą szczeline, prosto w łożysko. od tamtego zdarzenia piszczy mi sprezarka, podobny dzwiek do slizgajacego sie paska, probowałem smarować ja olejem silnikowym, pomogło na jeden dzień. Dzisiaj dalej piszczy i mnie bardzo irytuje. Koledzy pytanie mam takie, czy mozna ominąć te spreżarke stosując krótszy pasek klinowy? nie mogłem takiego znalezc na allegro, moze podpasuje od jakiegos fiata nie wiem marei bez klimy?
Dup do 156 były wersje bez klimatyzacji.Niestety tak podejrzewałem że będzie ciężko reanimować klimatyzacje która ma już 15 lat i nie wiadomo ile czasu była pusta ;/ dodam że mam AR 156 z 99r. klima działa ale nigdy nie dopuściłem aby była pusta.
Z takim podejściem należy zezłomować samochód bo już ma 15 lat.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Nie napisałem że nie warto reanimować tylko że będzie to cięższa sprawa niż wymiana jednego przewodu. W 166 reanimowałem prawie całą klimatyzację co pochłonęło prawie 3k zł.
Sam wszystko składałem mechanik tylko nabijał klimatyzację, Sprężarka była wymieniana 2 razy niestety na używane co się mściło bardzo szybko wiec została zakupiona nowa sprężarka, nowa chłodnica oraz nowy zawór rozprężny nabicie 4 krotne plus wymiana przewodów i wszystkich oringów. Za zakucie przewodów liczą sobie zakłady od 100 zł wzwyż ;/ chłodnica klimatyzacji wcale do tanich nie należy nie wspominając o sprężarce.
P.S. oczywiście także nowy osuszacz ale to najtańsza rzecz w układzie klimatyzacji.