-
To ze polos na postoju sie nie kreci to ja wiem í ½í¸Š. O oczywistych rzeczach raczej sie nie dyskutuje. Spójrz na to z innej strony: Kolo obruci krzyżak w kielichu i trafcia na wyrobiona część, i jedna polos drży w drugiej, powstaje dźwiÄ™k í ½í¸Š. Poza tym nie dyskutujmy o objawach ja jestem pewny swojego, zalezy mi na porównaniu pòłosi z 1.9 do 2.0 100kW.
- - - Updated - - -
To ze polos na postoju sie nie kreci to ja wiem
-
skoro wiesz to czemu piszesz że na postoju masz dźwięk tego uszkodzenia. Twoja kolejna wypowiedz sugeruje że nadal nie jest to uszkodzenie półosi, ale skoro jesteś pewien to wymieniaj.
-
Bo na postoju tez są wibracje od silnika, każdy luz wydaje dźwięk. Przy najbliższej okazji nagram ten dźwięk i wrzucę na forum, a jak ustąpi po wymianie polosi to będzie info dla pozostałych alfaholikow.
-
ja mialem uszkodzone łozysko podpory polosi i na postoju bylo słychać, a podczas jazdy tak jak kolega objawy wymieniał.
-
Ja juz wymieniłem lozysko podpory :\
-
"Gepard a gdzie sprawdzasz nr vin? W eper?"
Przepraszam ale wcześniej nie zauważyłem Twojego pytania ...
Sprawdzasz po Vinie jaki numer półosi wychodzi w ePer i dobierasz odpowiedni kielich.
Jak chcesz to daj vin na PW i napiszę Ci ile kosztuje u nas dedykowana półoś (tzn zestaw kielicha)
-
Koledzy dajcie namiar gdzie można za 483 zł kupić prawą półoś ?
Mam 159 1.9 jtdm SW w automacie, objawy to przy wolnej jeździe na nierozgrzanym drga delikatnie, czasami mam stuk delikatny na wzniesieniach no i czasami przy mocnym wolnym skręcaniu.
-
Ja mam takie półosie, do 1,9 JTDM automat jest na miejscu , cena detaliczna 477 zł . (kielich , krzyżak , osłona , opaski , smar)
Wg tego co patrzyłem teraz w katalogu, półoś od 2,0 JTDM ma średnicę na uszczelniacz 30 mm a 1,9 JTDM ma 35 mm. Moim zdaniem to eliminuje możliwość podmianki.
-
odgrzeje kotleta... miał ktoś z was do czynienia z tą półośką? VKJC 8240