Tak ale tutaj chodzi o 166 a tam jest chyba inaczej, ja dalej sie z tym problemem borykam:/
wyciągałem wtyczke przy pedałach , podginałem styki i dalej to samo;/
Printable View
Tak ale tutaj chodzi o 166 a tam jest chyba inaczej, ja dalej sie z tym problemem borykam:/
wyciągałem wtyczke przy pedałach , podginałem styki i dalej to samo;/
cziter - a jak zgasisz i zapalisz auto ponownie to problem na chwilę znika ?
No dokładnie
Wtyczkę zlutować na stałe,wyeliminuje to problem braku kontaktu.
Potem włączyć stacyjkę / zapalone kontrolki, NIE odpalać!!!/ na 90 s. Wyłączyć stacyjkę na 90 s.
Odpalić i powinno być ok.
Ps.Pod warunkiem ,że nic nie jest uszkodzone.Proponowałbym przeczyścić wtykę przy przepustnicy/ W czasie tych operacji nie włączać stacyjki/
Własnie stało mi sie cos takiego z gazem, po odpaleniu praktycznie brak reakcji moze minimalny ruch obrotów , autko ledwo sie toczy, po zagaszeniu i ponownym odpaleniu juz ok. Czy to wina tej kostki? Czy cos powazniejszego?
Sprawdź najpierw kostkę, a potem się zobaczy dalej jak nie będzie efektu.Ja u siebie wyciąłem oryginalną kostkę i włożyłem kostkę z konektorami kupioną w sklepie elektornicznym
Ja mam nieco inny problem, mianowicie na postoju wrzucony luz, dodaje gazu i brak reakcji, wciskam dalej i w pewnym momencie silnik od razu wskakuje na 1500 obrotów. Czy to są objawy uszkodzenia potencjometru/ przepustnicy ?? Czy może jest możliwość zaprogramowania takiego a nie innego działania przepustnicy ??
Może potencjometr wypracował się w danym położeniu. Ja u siebie nie mam takiego efektu
miałem to samo i wiesz co było sprawdź kostkę ale nie tą za schowkiem pasażera bo u mnie takowej nawet tam nie było. Otwórz maskę i znajdź kostkę która idzie kablami od przepływomierza idź po kablach i tam znajdziesz dwie kostki są na wierzchu pod rura od dolotu. Weź i je mocno dociśnij aż zatrzaśnie i będzie lux o ile to właśnie ta kostka.