To kupisz nowy rozrząd i założysz. Jaki problem?? Gdybyś tak zrobił za pierwszym razem, to raczej nie byłoby tematu dzisiaj.
Koszt rozrządu to śmieszne pieniądze a przynajmniej masz pewność, że był wymieniony. Razem z pompą, oczywiście.
Printable View
ogladam Portal aukcyjny i ceny sa od 1500 do 7 tys jak wybrac tani i dobry,choc to nie idzie w parze
Poczekaj na diagnozę, potem ściągaj do PL i oddaj do kogoś kumatego. Na forum regionalny popytaj o speców. Pomogą, doradzą, może pojadą obejrzeć nowy silnik, lub uznają że warto naprawiać.
Od du** strony się do tego zabierasz.
jestem zdenerwowany i żle myśle,ale tak zrobie.
To się uspokuj. W nerwach narobisz sobie większych kosztów (np kupisz nowy silnik za 7 kafli:-D :-P)
Poczekaj za oficjalnym stanowiskiem, przyczyną, kosztorysem a później działaj.
Pozdrawiam
A jakies namiary na mechanika z Zgorzelca macie lub okolicy?
Wysłałem ci pw, wrazie co pisz na pw.
Kolega sugeruje,ze może termostat zawiodl lub pompa i tlok się przegrzal i zlapal dlatego pasek przeskoczyl,od komunikatu na wyświetlaczu jechałem około 3 min i auto zgasło to było na autostradzie i nie moglem szybciej stanac.Pozatym widziałem,ze pasek ma jakies rysy na gorze tak jakby ktoś gwoździem porysowal,ale może to po przeskoczeniu paska?
Jeżeli to jest 1.9 16V i nie zagotowałeś za bardzo silnika - to do wymiany koniki zaworowe (16 sztuk), nowy rozrząd, olej, filtr i powinieneś się w c.a. 2500 PLN zamknąć. Jeśli silnik chwilę pracował na bardzo wysokiej temperaturze to mogły napuchnąć tłoki i po wystygnięciu auto nie ma już kompresji.