-
Trudno jest mi to określić, do tego auta trzeba podejść, posłuchać go, przegazowac i sluchac co sie dzieję, podpiac pod kompa popatrzec na parametry, jeżeli nic sie nie znajdzie to po prost wlezc pod auto i rozkrecic, popatrzec co jest w srodku, tą przepustnice tez warto rozkręcić, wystarczy sciagnac dolot i zobaczyc, czy nie jest oblepiona, nie da się tak okreslic problemu ;/
-
Mi ja padla pompa to sprzeglo wpadalo coraz glebiej i trzeba bylo po max 2 dniach pompowac zeby w ogole zmienic bieg. Wycieku plynu nie bylo. Nie wiem czy sa jeszcze inne objawy jej uszkodzenia
Wyryte rantem felgi
-
U znajomego coś sie przytkalo i mulilo strasznie, w momencie jak ten plyn przeplynal w jedna i w druga to troche minelo i mulilo, pomimo puszczonego sprzegla pedal się wracał dwa dni, temu nastepowalo przeciaganie obrotów itd
-
Co mam rozumiec przez przeciaganie obrotow ?
-
To co opisywałeś, puscisz sprzegło, a obroty stoją w miejscu pomimo, ze powinny juz byc dawno na samym dole
-
I wymiana pompy pomogla ?
-
W jego przypadku tak, ale jak mowie, nie moge tego powiedziec o aucie Twojego znajomego na sucho, to auto musi ktos po prostu zobaczyc, jakis mechanik, ktos obeznany, przejechac sie, pokolei wyelimonowac podejrzanych i jak nie pomoze to rozkrecić sprzeglo, lub podlozyc osprzet...