-
8 załącznik(i)
Panowie! Zrobione! Zdjąłem bez uszkodzenia ramki. Jutro czyszczenie wnętrza dźwigni, bo syfku trochę jest. Mam nadzieję, że nowy mieszek dotrze od forumowicza do środy i zostanie założenie go.
Łatwo nie było lecz ramka cała :edziahurra:. Stary mieszek rozciąłem, bo i tak był już popękany, następnie wyciągnięcie konsoli od światła awaryjnego/zamka centralnego i kontroli trakcji, popchnięcie jej lekko do przodu (z przodu jest dzyndzel)- zatrzask jest z tyłu od strony podłokietnika plus zatrzaski z boku w metalowych naprężaczach (wiecie o co chodzi), nacisnąć do tyłu palcem ten tylnu i lekko unosić od tyłu (od podłokietnika), gdy wyskoczy tył, z automatu wyskakują boczne i uwaga na ten dzyndzel z przodu, aby nie ułamać go - on jest trochę po prawej na tej konsoli patrząc jak kierowca - nie jest idealnie na środku konsoli, następnie 2 wtyczki wypiąć i konsola/ pokrywa z mieszkiem poza autem. Aby zdjąć mieszek, to od spodu należy wypiąć czarna ramkę. Bodaj 8 zatrzasków i tutaj bardzo ostrożnie!!! Gdy ramkę spod spodu, tę czarną wypniemy, to zdejmujemy mieszek. Ramka srebrna, ta widoczna na panelu - od wierzchu , jej nie trzeba ruszać. Jest ona też wypinana, jakby co. Teraz tylko montaż, gdy nowy mieszek będzie. Fotki.
Załącznik 251683
Załącznik 251684
Załącznik 251685
Załącznik 251686
Załącznik 251687
Załącznik 251688 Załącznik 251689 Załącznik 251690
-
nowy mieszek to ori czy świeżo uszyty?
-
Szyty. Zobacz ogłoszenia kolegi Proxim@Ar.
Tam podaje wzory. Obecnie już są na zatrzask.
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu..._166_159_.html
-
na zatrzask?
no właśnie ja takie też kupiłem i się strasznie namęczyłem żeby je zamontować, ta skóra jest znacznie grubsza od oryginału i ciężko jest ją przytwierdzić tą czarną ramką do konsoli
-
Kupowałeś od tego, co ja? Zatrzask, napa. No to się pomeczę...q.
-
Kolego Butch, jakżeś tego dokonał??? Q...nic mi nie idzie! Czy zdejmowałeś tę srebrną ramkę, która jest z wierzchu panelu przed założeniem? Masz rację skóra za gruba i zaczynają się schody. Gdybyś mógł, to opisz mi w miarę dostępnie, jak to wykonałeś. Z góry dziękuję.
-
Spoko wodza ;) jeszcze uszkodzisz czarną ramkę podczas montażu. Skóra jest grubsza, bo to oryginalne gówno koło skóry nie leżało. To jakaś beznadziejna derma.
Ja "międoliłem" trochę skórę w rękach w okolicach ramki, żeby zmiękła, natomiast mój mieszek udało się po krótkiej walce założyć. Ja kupowałem z allegro, z napą, jak w oryginale.
Najdelikatniejsze są takie małe kołeczki ustalające pozycję otworów w mieszku względem ramki i napinające całość. Tego nie połamać moim zdaniem się nie da, jest tak delikatne i obciążone. Ale i z połamanymi niektórymi kołeczkami da się ładnie napiąć mieszek.
Cierpliwości i delikatności życzę.
Ps. chyba więcej zabawy było z założeniem mieszka na ręczny :D tam są jaja na etapie wciśnięcia skóry na ramkę :)
-
Dzięki. Te małe kołeczki mam, ale rzeczywiście nie wszystkie. No to muszę poniuniać "skórkę".
Pozdrawiam
-
2 załącznik(i)
Tośmy Bohuna usiekli!!! Zrobione. Wrażenia zakupionego mieszka ok, poza zbyt grubą skórą. Powinna być ciensza lub spolerowana od środka - przynajmniej końcówki, te które idą w ramkę. Ułatwiłoby to założenie. Dziękuję wszystkim Alfaholikom za pomoc, doradztwo i poświęcony czas. Do zobaczenia!!!
Wrzucam foty efektu końcowego.
Załącznik 251779 Załącznik 251779
Załącznik 251780
-