tylko 2.0 jtdm , sam takiej bedę szukał po sprzedarzy bravo , bo jednak ciagnie mnie z powrotem do alfy
tylko 2.0 jtdm , sam takiej bedę szukał po sprzedarzy bravo , bo jednak ciagnie mnie z powrotem do alfy
Nie mam koła tylko automat, a popękane głowice to raczej nieliczne przypadki. Imo bardzo zbliżony silnik do 1.9 w eksploatacji.
Moim zdaniem nie ma idealnego silnika, który jest mocny, ekonomiczny i bezawaryjny. W jednym padają częściej inne podzespoły niż w drugim, na dodatek to nie jest żadna reguła, bo ktoś może sobie kupić tak zachwalany przez niektórych 2.0jtdm i mieć same problemy.
1. ZAWSZE trzeba się liczyć, że może coś polecieć, tym bardziej w używanym aucie
2. Jak naprawisz i jak dbasz tak masz
3. Dla jednych złotym środkiem będzie 2.4, dla innych TBi, dla jeszcze innych 2.0jtdm
Ja sam sobie wybrałem 2.4. Podoba mi się kultura pracy, moc, dźwięk. Jak padnie dwumas, głowica czy cokolwiek to i tak zdania nie zmienię, że to fajny silnik. To że wydam więcej na części - trudno, coś za coś. Wszystko się kiedyś musi popsuć, czy prędzej, czy później to zależy często od użytkowania (pkt 2).
:)
Dla głębokiej kieszeni to raczej 3.2 V6, a 1.9 i 2.4 JTDm mocno zbliżone. Wg mnie 1.9 jest idealne do miasta, na co dzień, również na wypady za miasto. 2.4 to raczej jak ktoś dużo jeździ autostradami, bo w 1.9 jedynie czasem brakuje mocy żeby ze 140 do 180 przyspieszyć...
Witam ja kupiłem 159 SW 1,9 JTDM 8v 120 km. Wcześniej miałem BMW e46 2.2 L benzynę 170 KM .... powiem tak w zupełności wystarczy to 120 KM jeśli szukasz auta do codziennej eksploatacji do 100 KM ma 10,5 sek V-max 196. Jak dla mnie fantastycznie spalanie spokojnie w trasie zejdziesz do 5 i poniżej ( kwestia trasy) z prędkościami do 120 km/h... jeśłi poruszasz się zgodnie z przepisami z prędkościami do 140 ... moim zdaniem do normalnej jazdy mocniejszy silnik nie jest potrzebny. Jeśli potrzebujesz większej mocy spokojnie ten silnik podkręcisz do osiągów 1,9 JTDm 16v .. różnica taka że ten silnik jest mniej awaryjny, trwalszy i jest prostszą jednostką co oznacza tasze ewentualne naprawy... Ja mimo mocnego poprzedniego, auta uważam tą wersje za najbardziej optymalną i mogę Polecić
2.4 był uważany za bardzo dobry w 159 dopóki więcej niż parę osób nie musiało przeprowadzić w nim napraw głowicy. 1.9 wypada tutaj lepiej, więcej w jednym z tych wątków:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1673839
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1675169