Ja teraz jezdże na 17 i już nie mogę się doczekać jak założe zimowe 15 . Wiadomo wyglądu niema co porównywać na 17 włoszka jest piękna jednak komfort na 15 jest zdecydowanie lepszy . Poza tym jak wcześniej na zimie 17 szkoda ...
Printable View
Ja teraz jezdże na 17 i już nie mogę się doczekać jak założe zimowe 15 . Wiadomo wyglądu niema co porównywać na 17 włoszka jest piękna jednak komfort na 15 jest zdecydowanie lepszy . Poza tym jak wcześniej na zimie 17 szkoda ...
Ja jezdze na 15" all time... Dowiedzialem sie, ze jestem biedakiem, no ;d
17" na zimę ma sens gdy z przodu siedzą "duże Brembo".
Teoria dobra, ale w praktyce jest wprost odwrotnie, bo szersza opona to większa powierzchnia styku z nawierzchnią i lepsza trakcja nawet na bardzo śliskim. Nie bez powodu dawny sposób kierowców ciężarówek, czy offroadowców to upuszczenie powietrza z opon, dzięki czemu wzrasta powierzchnia styku i z trudnego terenu można o wiele łatwiej wyjechać.
Ja jednak zostanę przy docisku :P raz już miałem sytuację dosłownie w tym samym miejscu w ciągu 20minut, jechałem sam stanąłem nie mogłem ruszyć, a jak wracałem z 4 osobami na pokładzie to nawet problemu nie było :) mi się wydaje że zima chodzi o to żeby ząbki w oponie wgryzaly się w śnieg, więc przy większym docisku na cm2 będzie napewno bardziej się wgryzala. Ale z drugiej strony szerszą oponą wgryza się większą powierzchnia ząbkow ale za to słabiej. Więc może wychodzi na to samo :P co kto woli heh :)
Ile ludzi tyle teorii ... :D
Ja od paru lat zima jeżdzę na 17 i nic mi i felgom nie jest :p
Dobry kierowca [emoji3] a tak offtopic jakie ciśnienie dajecie w 17 ? 225/45
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opony mam michelin sport cos tam [emoji3] obecnie sprawdzałem jest 2.6
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U mnie conti sport contact 5 i jeżdżę z 2.5
Wyryte rantem felgi