-
Można czyścić. Nie wiem, czy jakiś mechanik będzie się w to bawił, u mnie nikt nie chciał się podjąć, chcieli od razu regenerować całość. Samemu jest trochę roboty, trzeba odpiąć katalizator od wydechu, kolektor wydechowy, zrzucić to dołem, turbo na stół, rozpołowić i czyścić jakimś preparatem do gaźników/przepustnic albo EGRów.
-
Wiem słyszałem o tym czyszczeniu tylko nie wiem dlaczego mi ten check engine po wykasowaniu błędu się za moment znowu pojawia jak auto dostanie trochę więcej obrotów przy turbinie raczej błędu nie będzie chyba??
- - - Updated - - -
Odpalę auto po nocy kręci do 5 tys bez problemu podjada 2 km i kuzwa się zaczyna 3,5 tys i koniec mocy ręce już opadają przepływomierz wyczyszczony egr zaślepiony czujnik doładowania turbo wymieniony i nic zero poprawy
- - - Updated - - -
Odpalę auto po nocy kręci do 5 tys bez problemu podjada 2 km i kuzwa się zaczyna 3,5 tys i koniec mocy ręce już opadają przepływomierz wyczyszczony egr zaślepiony czujnik doładowania turbo wymieniony i nic zero poprawy
-
No właśnie wtedy wyrzuca błąd przeładowania- jak jesteś na wysokich obrotach, a kierownice się nie przestawią i turbo pompuje za dużo.
-
Maciej147 ... wyraźnie napisałem źródło błędów a Ty się żalisz, że nadal auto nie działa.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
-
Jakby co :) miałem ten sam błąd :) przepustnica mi się zacięła :) i jak gumę od intercolera zdjąłem to ruszyłem palcami bo się zawiesiła ::) teraz bez błędu i działa :)