-
A ja stawiam na zmienna geometrię . Zrób logi kolego stawiam w ciemno ze będzie mało doładowania, a po odopuszczeniu i ponownym wciśnięciu gazu doładowanie będzie juz ok.
Żaden silnik jtd nie ma kolego przepustnicy bo to diesel . To co jest na początku kolektora ssacego to klapa gasząca . Nie ma ona nic wspólnego z przepustnica
-
Ja tak miałem w służbowym samochodzie (peugeot boxer) podczas jazdy nagle dostawał totalnego zamulacza, jakby paliwa nie dostawał. Trzeba było go przegazować pare razy i się odwieszał. Też obstawiałem zmienną geometrie. A po wizycie u mechaników okazało się że szwankował regulator ciśnienia paliwa. Teraz jest git
-
Nie wiem czy przez przypadek nie odkryłem co się dzieję....Otóż dziś pękł mi wężyk od powrotu paliwa....Sporo tej ropy wysikało na sinik....No ale odkryłem że przy jednym wtryskiwaczu tworzą się bąbelki jakby wtryskiwacz przepuszczał ciśnienie .Czy to może być to?
-
Wymień miedzianą podkładkę to się przekonasz, ale według mnie to raczej by pracował nierówno i dymił, a nie zamulał sprawdź jeszcze teorię kolegi wyżej. Po nitce do kłębka.
-
A jak sprawdze ta zmienna geometrie?
P.S Silnik pracuje równo i nie dymi...Tylko się robią bąbelki powietrza...A ile kosztuje ta miedziana podkładka? Dam radę sam to zrobić
-
Podkładka kosztuje 7-10 złotych wymiana w serwisie około 100. Jeśli wyciagales kiedyś wtryskiwacze to nie jest to skomplikowane .
Uszkodzona podkładka nie spowoduje wcale dymienia czy nierównej pracy bo niby dlaczego. Auto będzie co najwyżej słabsze nieco i możesz czuć zapach spalin w kabinie . W nocy kiedy będzie ciemno zdejmij osłonę silnika i odpal auto. Wywalona podkładka spowoduje że zobaczysz spaliny wydobywajajece się z pod wtrysku świecąc na niego lampką np. Wkoło niego będzie też syf ,czarna maź
-
To jest typowy objaw EGR . Miałem identycznie to samo i też komputer nie pokazywał żadnego błedu . 3 miesiące temu zaślepiłem i śmiga idealnie .
-
Zaślepić nie mogę całego np z puszki od piwa???
-
Nie zaślepiaj z blaszki od puszki z piwa, bo Ci zaraz ją rozwali i kawałki metalu wpadną do kolektora i sinika.... Kup sobie np. taką:
http://allegro.pl/57-zaslepka-egr-fi...860033994.html
-
ja pierd... jak mozna miec w ogole taki pomysl zeby wycinac cos takiego z puszki od piwa... Może zamiast turbiny wstawisz wiatraczek ze straganu może będzie lepiej dmuchać...