tragiczne to jest ,dlatego jezdze na opuszczonych szybach bo mnie ta klima irytuje, ale swiece wymienie , moze to cos pomoze
Printable View
tragiczne to jest ,dlatego jezdze na opuszczonych szybach bo mnie ta klima irytuje, ale swiece wymienie , moze to cos pomoze
Ja miałem podobnie. Okazało się że była brudna przepustnica i walnięta jedna sonda lambda. Nie twierdze że u ciebie jest ten sam problem ale sprawdzić możesz
arcykor ale jakieś błędy wyświetlało?Więc chyba łatwo to zdiagnozować.
no to muszę w przyszłym tygodniu jechać i poprosić o sprawdzenie przepustnicy i stanu sond lambda tak
Wyświetlało mi P0150 P1177 P1178 P1173 P1176 i check na desce. Sondy najprościej sprawdzisz miernikiem elektrycznym. Ustawiasz go na pomiar V jeden koniec do czarnego kabla a drugi do masy akumulatora (nie rozpinaj wtyczek) i bedziesz widział czy pracuje czy stoji i w jakim zakresie ( ma pracować od 0 do 1 V)
u mnie na desce żadne błędy nie wyskakują , ale muszę podjechać sprawdzić sondy, wiecie ile może kosztować sprawdzenie poprawności sond???
Najlepiej zaopatrz się w kabel diagnostyczny np http://www.viaken.pl/pl/diagnoza-fia...tyku-obd2.html a z internetu ściągnij sobie program Fiat Ecu Scan i będziesz mógł samemu sprawdzić czy masz jakieś błędy. To, że CHECK się nie zapala to nie znaczy, że nie ma błędów ;) W programie tym sprawdzisz też działanie sond lambda, napięcie pierwszej ma skakać, ciągle się zmieniać a tej drugiej (diagnostycznej) napięcie nie powinno się zbytnio zmieniać, tzn też ma wahania napięć, ale nie w takim zakresie co ta pierwsza.
a ten program fiat ecu scan jest darmowy? widzę, że kabel jest po 39 zł więc bym sobie kupił
tak, tzn niepełna wersja jest darmowa. Ale, jak już kupisz sobie kabel i ściągniesz wersję FREE to odezwij się do mnie na PW to coś zaradzimy ;)
ok, kabel już właśnie zakupiłem i opłaciłem, czy ktoś może mi teraz pomóc jaki dokładnie program ściągnąć, gdzie go szukać ???
- - - Updated - - -
Karol147 właśnie zakupiłem więc teraz kilka dni będę czekał, jak go dostanę to się odezwę, z góry dzięki za zainteresowanie sprawą