Ja polecam 2,4 JTD, duża moc dobre osiągi i przy tym mało pali. A negatywne opinie to piszą ludzie którzy nigdy nie mieli z Alfami doczynienia.
Printable View
Ja polecam 2,4 JTD, duża moc dobre osiągi i przy tym mało pali. A negatywne opinie to piszą ludzie którzy nigdy nie mieli z Alfami doczynienia.
witaj ja polecam jtsa jak będzie zadbana i będziesz dbał to tylko ogien na tłok :)
A ja polecam focusa. Im dłużej jeżdżę alfą, tym bardziej doceniam jak to dobrze zrobione auto jest (focus znaczy).
To zależy którą wersję Focusa masz na myśli. MK1 są bez awaryjne ale rdzewieją, a MK2 już takie dobre nie są.
[QUOTE=Maxior;1693181]To zależy którą wersję Focusa masz na myśli. MK1 są bez awaryjne ale rdzewieją, a MK2 już takie dobre nie są.[/QUOTE
nie ma samochodów bez awaryjnych
MK I. W sumie nie chodzi nawet o bezawaryjność, tylko jakieś takie ogólne odczucie, jakbym do rękawiczki wsiadał ;) W alfie bardziej podoba mi się układ kierowniczy, design (zewn. i wewn.), moc silnika (ale praca już nie), no i alfa ma 4x4, torsena, 18 cm prześwitu, tego focus nie przeskoczy.
A ja Tobie polecę to czym sam jeżdżę czyli 1.9 jtd. Pali mało, a kopniecie ma niezle. Części niedrogie, grunt to.dbać i wszystko wymieniać na czas i masz niezawodny szybkoprzemieszczacz.
Rozwijacie temat focusa czy pomagacie wybrać koledze AR gdzie wiadomo że to najlepsza marka.
Co do AR to jest ciężko wskazać najlepszą jednostkę. Każdy powie że jego najlepszy. Sprawa jest jakim funduszem operujesz? Wiadomo dobry Diesel będzie droższy a beznynki delikatniejsze i potrzebują troski. Pielęgnacja benzyniaka na pewno przełoży się na długi czas eksploatacji. Diesel jest mniej wymagający troski lecz nie do przesady. Oleje filtry i bieżące kontrole i bez problemu latasz.
Ty tak poważnie? :)
Ja polecam focusa, bo jak komuś nie potrzebne to co mnie (4x4, prześwit, itd) to focus jest lepszy w zasadzie pod każdym względem, zwłaszcza że porównujemy wtedy do zwykłej 156. Oczywiście moim zdaniem...
Nad silnikiem bym się zastanawiał, bo 1.8 tdci niekoniecznie lepsze od 1.9 jtd. Aczkolwiek pracuje ładniej.