Wszystkie naraz. Beru albo NGK.
Printable View
Wszystkie naraz. Beru albo NGK.
A bosha? Z tego co wyczytałem bosha oryginalnie były montowane, tak?
Co do Beru to mam mieszane uczucia :-/ komplet wymieniony 8 miesięcy temu a ostatnio zaczęły się palić jedna za drugą w odstępie około 2 tygodni. Póki co wymieniłem 3 i zakładam ISKRE - narazie jest ok.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Beru szły na pierwszy montaż. Co do Boscha to trzeba kupować z pewnego źródła. Łatwo można trafić na podróbki.
Nie wiem jaki masz u siebie silnik ale u mnie w 1.9 JTDm 8v były świece Bosch i na takie wymieniłem, tylko tak jak kolega pisał musisz mieć pewne źródło, na allegro raczej bym nie kupował. A co do beru nie mam przekonania bo innym jtd - akurat bravo mk1 jedna beru padla po 1.5 roku.
Bosha bym brał z iprats.pl, więc chyba podróbek nie będzie:) A co do LM to juz teraz sam nie wiem bo każdy inaczej mówi. Nie musze mieć wielkiego natężenia LM bo tak jak pisalem wczesniej, wtryski nie mają wartości kosmicznych, więc są w dobrym stanie.
Wczoraj zalałem pełen bak paliwa preparatem z rodziny Liqui Moly Super Diesel Additiv. Korekty na dwóch cylindrach miałem powyżej 1 więc zobaczymy jakie będą efekty. Ten preparat jest chyba trochę słabszy od wspominanego wyżej Liqui Moly spulung, który jest typowym czyścikiem. Chyba to efekt placebo ale wydaje mi się, że po przejechaniu 150 km. silnik dzisiaj rano trochę ciszej pracuje. Zobaczymy efekty na Fes-ie w korektach po wyjeżdżeniu pełnego baku. Macie jakieś doświadczenia z tymi preparatami?
Próbowałem już bardzo dużo dodatków do paliwa typu LM, Castrol, Motul itp i zawsze sprawdzałem korekty po wyjechaniu około połowy baku i poprawa była zawsze do póki dany środek był w paliwie. Od jakiegoś czasu zacząłem dolewac olej 2T co 3 bak ok 250 ml na pełny zbiornik i poprawa jest stała korekty bliższe 0 a i silnik bardziej "aksamitnie" chodzi i tego raczej będę się trzymał
Naskrobane przez Galaxy S7 EDGE