-
Jestem ustawiony na piatek z mechanikiem i zobaczymy ma wszystko sprawdzic. To co spotkalo moja AR to magla utrata predkosci na autostradzie jak by sama zwalniala mimo wcisnietego gazu coraz wolniej i wolniej ze 140 spadlem do 50 km/h zjechalem na pobocze , awaryjne , silnik juz nie odpalil . Zaskoczy na sekunde i gasnie
- - - Updated - - -
Co do rozrzadu mysle ze jest ok pasek jest sztywny naciagniety ale lepiej jest wszystko sprawdzic
-
Witam dzis zauwazylem dziwna rzecz . Mianowicie chcialem dolac paliwa bo czytalem ze wskazniki sa wadliwe i przeklamuja odkrecilem korek i strasznie zassalo powietrze masakra . Po 2 to przy odpaleniu nadal gasnie ale zauwazylem ze pochodzi chwilke wejdzie na obroty a za sekunde odnosze wrazenie jakby ciezej pracowal silnik i mometalnie gasnie moze to wina paliwa albo filtra paliwa co wy na to ?
-
Jeszcze pojawil mi sie taki komunikat - pewien jesteś co do komunikatu ?
A nie jest to Insufficient engine oil pressure, stop and turn off engine ?
czy problem z olejem moze powodowac problem z odpaleniem silnika
-
Generalnie to możemy zgadywać, ale to nic nie da. Pewnie że to może być układ paliwa, tak samo jak problem z powietrzem (egr, klapa gasząca, etc), ale również rozrząd, wpadnięta klapa wirowa. Trzeba podjąć jakieś działania i obserwować. Trzeba trochę porozkręcać itd. Podłączyć komputer, sprawdzić parametry. Przez internet tego nie zrobimy.
Acha, ten ostatni komunikat zignoruj. Poszukaj wątków na ten temat, ale to raczej samochód próbuje ci powiedzieć: "nie zauważyłem, że zgasł silnik, ale widzę, że nie ma ciśnienia oleju, to wyświetlę komunikat użytkownikowi, a nuż się przestraszy".
-
Odpiecie kostki sterującej egr nic nie da, zaslep egr całkowicie i spróbuj odpalić.
Wysłane z mojego SOUL przy użyciu Tapatalka
-
Jade dzis na porzadna diagnostyke do srody bede wiedzial co i jak pozdrawiam wszystkich i dzieki za pomoc oczywiscie dam znac o diagnozie
-
Witam dzis dzwonil serwis sa na 100%pewni ze to DPF i teraz moje pytanie za czyszczenie kasuja od 800-1000 zeta zastanawiam sie czyscic czy usunac co radzicie ?
-
Jesli nawet masz DPF sprawny, a problem z układem zasilania np lejące wtryski, to sytuacja po czyszczeniu DPFa się może powtórzyć. NIestety DPF maskuje takie niedomagania. Wywalisz DPF, to jeden problem z głowy. A przy okazji silnikowi ulży i zapewne - i tak silnik spełni normy emisji spalin w przeciwieństwie do TDI :D :D :D
-
Rozumiem zwroce im na to uwage dziekuje ale co radzisz czyscic to paskudztwo czy wyciac na amen
-
ja sobie postanowiłem, że póki jest wszystko ok, będę jeździł z tym eco-gadżetem. W przypadku problemów ja go wwyrzucę, więc ja na Twoim miejscu bym wywalił.