Klapa gasząca jest na wejściu do kolektora dolotowego, odcina powietrze po wyłączeniu zapłonu, niezbędne do pracy silnika . sterowana jest podciśnieniowo. Na rysunku załączonym wyżej masz rysunek i zasadę działania Twój wąż dochodzi do zaworu nr 3
Klapa gasząca jest na wejściu do kolektora dolotowego, odcina powietrze po wyłączeniu zapłonu, niezbędne do pracy silnika . sterowana jest podciśnieniowo. Na rysunku załączonym wyżej masz rysunek i zasadę działania Twój wąż dochodzi do zaworu nr 3
Czy dobrze rozumiem że mam go wetknąć w to miejsce:http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=178419&stc=1
Jeżeli tam nie ma przewodu, to wsadzaj go! :-)
Wysłane z mojego P6-U06
ok, w takim wypadku problem nie odpalania zostaje.
Wsadzałem go tam ale dalej nie odpalała.
Dodam tylko że ten przewód to na moje oko nie pasuje tam.
Otwór jest kwadratowy i żeński, a wszystkie pozostałe tego typu kable są podłączane do takich wystających cypli (męskich).
Na pewno to połączenie musi być szczelne że względu na to że podciśnieniowo musi się otworzyć klapa.
Spróbuj zrobić to ręcznie, naciskając lub ciągnąć sztangę, ale druga osoba musi odpalić auto.
Nie wiem czy ten przewód nie był tam na stałe czasem.
Wysłane z mojego P6-U06
ok, sprawdzę ale dopiero za 3 godziny.
Teraz niestety nie jestem przy aucie.
Odezwę się i opowiem o rezultatach.
Niemniej jednak dziękuję za pomoc i za uspokojenie przynajmniej na razie mnie.
Od kilku godzin chodzę załamany.
Pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnej nocy.
Trzymajcie się :-)
Właśnie próbowałem odpalić ale nic z tego. Naciskał tego grzyba od góry ale nic to nie dawało.
Nie wiem dlaczego napisałeś ze mam go też odciągać skoro on sam odskakuje tak jakby był na jakiejś sprężynie.
Już sam nie wiem co boli tą moją Alfe :(
Naciskać lub odciągnąć bo nie byłem pewien teraz w która stronę pójdzie. No ale skoro nici to trzeba dalej szukać.
Wysłane z mojego P6-U06
Masz jeszcze może jakieś pomysły co mogę wykonać aby ją wskrzesić?
- - - Updated - - -
A czy powodem braku zapłonu może być dostanie się wody do filtra powietrza?
Byłem ostrożny podczas mycia ale kto wie czy coś tam się nie dostało.
Dzięki za zainteresowanie.