Kalibracja to jest komputerowe wyzerowanie czujników po mechanicznym ustawienia lamp.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Printable View
Kalibracja to jest komputerowe wyzerowanie czujników po mechanicznym ustawienia lamp.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
U mnie świeciły za nisko. Z tego co pamiętam to nie zgadzały mi się jakieś wartości wskazań w komputerze świateł z wartością zadaną (czy coś takiego, nie pamiętam dokładnie). Najpierw zrobiłem kalibrację, światła poszły do góry trochę (i wartości sie wyrównały), a resztę podkręciłem śrubkami regulacyjnymi i teraz jest super.
W sportwagonie czujnik poziomu xenonu jest z tyłu na stabilizatorze z lewej strony.
Bo zasadniczo tam powinien się znajdować. Nie ma sensu sprawdzać odchylenia na przedniej osi jeśli właśnie na niej obraca się obciążona alfa zbędnym balastem (do 4 pasażerów i wszystko co chcą przewieźć).
Czujniki pochylenia xenonów zawsze znajdują się w okolicach tylnej osi. Nigdy nie słyszałem o innym rozwiązaniu - choć może jeszcze usłyszę.
Lewy przód także
Z ciekawości możesz sprecyzować albo zapodać zdjęcie jak wygląda i gdzie się znajduje?