nie ma za co. :edziapijekawe: Ostatecznie po zakupie mechanik może sprawdzić i wrazie czegoś można zwrócić :)
Printable View
Ja właśnie jestem na etapie zmiany rozrusznika, bo mam problem z odpalaniem na gorącym silniku.
Kupiłem używkę z allegro. Rozrusznik przyszedł w stanie dobrym, ale do montażu w samochodzie się nie nadawał.Trzeba go było najpierw poddać konserwacji, bo "ciężko chodził", a w środku był brudny i suchy.
Ty mnie nie ucz, jaki ma być w środku rozrusznik.
Tam gdzie ma być suchy, to ma być, ale jak jest zatarty tłok w automacie i uzębienie osi bendiksu tak brudne, że bendiks z trudnością się przesuwa to nie radzę montować takiego rozrusznika.
Być może właśnie podobny rozrusznik, jaki ja dostałem z allegro, ma nasza koleżanka i wystarczy go wyjąć, oczyścić i przesmarować, gdzie trzeba.
No, ale tego raczej od kobiety nie można oczekiwać, że sama sobie poradzi z problemem, wyjmie stary rozrusznik, zrobi przegląd zakupionej używki i jeszcze ją zamontuje. Tak więc pozostaje warsztat i jakieś tam większe koszty niż 50 zł.
Dobra - nie filozofuj.
Jak się znasz to rób po swojemu.
Panowie spokojnie, nie kłóćcie się :) Dziś u mnie był spokój, także mam nadzieję, że jeszcze trochę pociągnie :) Aczkolwiek w przyszłym miesiącu (oby nie było to konieczne wcześniej) polecę oględziny rozrusznika mojemu mechanikowi :)
Według mnie rozrusznik lepiej zrobić jak najszybciej
Wysłane z mojego SM-G357FZ