Właśnie, że nie chce by autko ryczało, ma być cicho i estetycznie wyglądać. Nie będę kupował używanych części, bo już raz się sparzyłem na tym, dlatego jak coś robię, to tylko na nowych podzespołach.. Ale dzięki za odp ;)
Printable View
Właśnie, że nie chce by autko ryczało, ma być cicho i estetycznie wyglądać. Nie będę kupował używanych części, bo już raz się sparzyłem na tym, dlatego jak coś robię, to tylko na nowych podzespołach.. Ale dzięki za odp ;)
Przepraszam cie bardzo, ale nie wiesz o czym mówisz niestety, a wypowiadasz się*jak by było inaczej:/
Diesel, szczególnie 2,4 może chodzić bardzo przyjemnie, ale tez nigdy nie bedzie super głośno jak w silniku wolnossącym. Jezeli silnik jest na jednej sondzie przed katem to wycinaj wszystko i zostaw sam końcowy (supersprint albo seria, ew może być jakiś przelotowy (najlepsza opcja bo i tak nie bedzie szczególnie głośno). Jeżeli masz sonde za katem to trzeba dorobić sporotwego kata (bez tłumika srodkowego). Dzwięk bedzie bardziej rasowy. Jak masz zrobiony program w swoim aucie fajnie by było pojechać na korektę, dojdzie ci napewno pare KM i Nm, jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś to warto się zastanowic nad takim rozwiązaniem.
Ja władowałem strumienice zamiast kata i końcowy ultera przelotowy. bardzo fajny efekt a co do przeglądu to nie ma rzadnego problemu. W dieslu brak kata za duzo nie zmienia jesli chodzi o spaliny