-
bez kanalu moze byc ciezko ale jak podniesiesz auto to moze dasz rade, chociaz lepiej zeby rowno auto stalo :) ja za wymiane zaplacilem 30zl.
- - - Updated - - -
P.s do mojej 147, 2005r 1.9 16v producent wskazuje do skrzyni olej TUtela Technyx :) I taki tez wlałem :P
-
Dasz rade z podnośnika. Korek odkręcisz, spuścisz olej, wyjdziesz spod auta, auto lekko w gore,wyciągasz koziołka i opuszczasz auto do bezpiecznego minimum. Caly olej zleci.
-
a ze starym olejem co potem zrobisz?
ja wymieniłem silnikowy raz, a potem nie miałem gdzie tego oleju wylać i dałem sobie już z tym spokój...
30zł to nie jakiś problem
-
W źródłach znalazłem, że do mojej belli wlewa się 2.1L.
Kupiłem 2L, dokupić ?
Pozdrawiam
-
Kup 2L najwyżej będziesz miał poniżej max. jak będzie mało zawsze możesz dokupić.
-
lepiej, zeby nie brakowało...
to chyba nie duzy koszt w porównaniu do remontu skrzyni
-
Dziś mechanik wymienił olej na Tutelę ZC-75.
Zostawiłem mu 3l, przy odbiorze auta okazało się, że jedna butelka jest w ogóle nie otwarta czyli wlano dokładnie 2l.
Według mechanika na miarce po wlaniu 2l jest poziom MAX - to jak to w końcu jest z tą pojemnością?
Nie dokładnie spuścili stary olej?
-
moze nie odpalili auta na biegu, zeby olej sie w skrzyni rozszedl. powinni zalac skrzynie, potem odpalic żeby trochę popracowala, a na końcu uzupełnić, tak zeby sie przelalo.
-
No nic, jestem tam umówiony na wtorek na zmianę kapci na zimowe to od razu przekażę, żeby skontrolowali poziom oleju i jak coś dolali.
Dzięki.
-
witam, Alfa Romeo 147 1.6 TS 120 KM 2006 r - jaki olej do mojej skrzyni i ile go potrzeba???