tak jak pisałem od strony pasazera,a skrznia jest od strony kierowcy,czu ma to wplyw na wibrecje pedalu sprzegla i hamulca lekko
Printable View
tak jak pisałem od strony pasazera,a skrznia jest od strony kierowcy,czu ma to wplyw na wibrecje pedalu sprzegla i hamulca lekko
Coś musi mieć luz i idzie po karoserii, sprawdź
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
Jak najbardziej zawieszenie silnika może mieć wpływ. W końcu skrzynia i silnik są skręcone i pracują razem, a to poduszki na dole są obok siebie
ale to nie daje odpowiedzi,ze przed naprawa skrzyni czyli jej wyjeciu i zlozeniu nie bylo tych objawow
Miałem raz coś takiego, niestety nie pamiętam jak to się skończyło. Ale auto mam na podjeździe i będę zmieniał poduszki właśnie,
A te wibracje czujesz też na postoju? ? Wiesz, auto na luzie i zwiększasz obroty silnika. Czy dopiero podczas jazdy? ?
i na postoju i podczas jazdy ewidetnie bicie czuc
no dobra tez wydaje mi sie ,za sprzeglo i dwumas bo po regeneracji,ale pytalem ich w jakim stanie sa i odpowiedzieli,ze sprzeglo w 50-60% dobre,a dwumas jest ok choć cos ta mam spawane bylo.Ale dalej to nie tlumaczy,ze wczesniej tego nie bylo.Moze dwumas im upadl,moze zle cos zlozyli.Podobno do zamontowania sprzegla tez potrzebne jest specjalne urzadzenie.Mam reklamowac usluge czy nie ma sensu.
Ja też mam bicie takie jak wcześniej zostało to opisane. Kończyło mi się sprzęgło więc podjąłem decyzję o zakupie nowego + 2mas + łożysko. Wszystko zostało wymienione i już przy wyjeździe z bramy warsztatu bicie poczułem. Wróciłem mechanik się przejechał i stwierdził to co ja. Reklamacja kompletu a stary komplet wysłałem na regenerację. Wsadziłem komplet po regeneracji (mój bo nie chciałem wcześniej zrobionego) i co o dziwo też było (jest) bicie. Do dam tylko ciekawostkę taką jaką wszyscy piszą po wymianie kompletu. Przed wymianą bicia nie było a po wymianie zawsze się pojawia. Widać że nowy komplet i po regeneracji nie jest przyczyną tego bicia bo nie tylko ja wsadziłem oba i w obu przypadkach bicie jest.