Ale to od tego czujnika odkrecac w koncu czy nie?:d Kurde zwariuje ;d
Printable View
Ale to od tego czujnika odkrecac w koncu czy nie?:d Kurde zwariuje ;d
Ta wtyczke wypnij :) A te dwie srubki mozesz wykrecic i wtedy przetrzec przeplywke - tylko czasem mokrej nie podlaczaj :)Cytat:
To ta wtyczka ktora jest przymocowana do plastikowego elementu, ktory z koleji jest przykrecony dwoma srubami torx:
to wypne obie wtyczki 1 od przeplywomierza i druga to mneijsza i bede widzial!! I kompa zrestartuje!! A zeby wtryski zrestartowac to musze na dluzej odpiac kompa??
Tak.Cytat:
Napisał Konrado
Do tego auto będzie zmulone, szczególnie na zimnym silniku, falowanie obrotów.
Niestety koszt przepływki przyprawia o zawrót głowy szczególnie w silniku 1.4
Co wy kombinujecie przepływke wymienia się wtedy gdy jest uszkodzona a to pokazuje tylko podpięcie pod komputer
Jako, że ja praktykiem w tej dziedzinie nie jestem, ale wydawało mi sie, że słyszałęm inne opinie, więc zagadałem do kumpla, który zmieniał przepływki w dwóch Alfach.Cytat:
Napisał 75andrew155
Moje pytanie
-jakie były objawy :?:
Odpowiedź
-falowanie, słabo się zbierała do 3 tys, była taka przymulona
A żeby było ciekawiej ani jedna przepływka nie wyszła na examinerze..
Więc nie sądze, żebyśmy przekombinowali...
Jeżeli tego nie wykrywa podłączenie pod komputer to sygnał musi być prawidłowy trzeba czyscić przepływke i sprawdzic szczelnosć połączeń gum ewentualnie wymienic filtr powietrza
Ale skąd wiedzieć, że czyścić skoro komputer nie pokazuje, że coś nei tak z przepływką :?:Cytat:
Napisał 75andrew155
Nikt tu nie napisał, żeby Konrado bezwzględnie wymienił przepływkę. Dostał tylko info, co gdzie, jak.
A po drugie czyszczenie przepływki często końćzy się jej uszkodzeniem.
filtry mam wszyzstkie wymienione, a Alfa duzo pali i mam wrazenie jakbym mial dziure miedzy 2 a 4 tysiace obrotow, wiec sam powoli dochdoze co to moze byc... Przeplywka 250 jakas podroba :<
Wymiana przepływki to ostateczność bo co by nie mówił ludzie kupują po namowach przepływki i gówno daje taka wymiana . Ja mam już kilkanaście lat auta ze stajni Alfa Romeo i ngdy nie spotkałem sie z uszkodzoną przepływką i uważam że takie wymiany są przeprowadzone zbyt pochopnie ( naciąganie klienta na koszty ) a wystarczy poprawic jakieś nieszczelne połączenie lub podobne pierdołki co nie wyklucza uszkodzenia samej przepływki ale apeluję o rozwage :>>