To raczej normalne że na zimnym silniku butowanie nie jest wskazane nawet na szkodliwe działanie na silnik przez takie manewry , silnik ma prawo się zdławićCytat:
Napisał Tuti
Printable View
To raczej normalne że na zimnym silniku butowanie nie jest wskazane nawet na szkodliwe działanie na silnik przez takie manewry , silnik ma prawo się zdławićCytat:
Napisał Tuti
Bez butowania tez tak jest... Przyspieszam sobie normalnie, dochodze do kreski 3 tys i nagle dostaje buta - jak na turbinie - wciska w fotel :) Bez wzgledu na to czy mam gaz w podlodze czy obchodze sie z nim delikatniej mozliwosci sa takie same :P
Na poczatku odnosilem wrazenie, ze na zimnym silniku alfa ciagnie lepiej niz na cieplym, ale to dlatego, bo na cieplym przyspiesza rowno, a nie nagle. Moze to ma cos wspolnego z wariatem i brakiem smarowania...
Dobrze odczuwasz zimny silnik dostaje większą dawkę paliwa ( czuinik temperatury zasysanego powietrza ) i jak się nie zadławi to śmiga żwawo ale przy słabych świecach może się zadławić gdy silnik się rozgrzeje dawka paliwa się stabilizuje ( sonda ) i już takiego buta nie maCytat:
Napisał Tuti
Swiece to ja musze wymienic.To nie ma bata.Najpierw zaczne od swiec i przewodow a pozniej reszta bedzie sukcesywnie sprawdzana i wymieniana.
a jak bys swiec szukal to mam po 100euro za komplet + przesylka
Znaczy sie 100euro za 4 szt i nastepne 4 za stowe?
100 euro za 8 sztuk czyli 4 duze i 4 male
2 miesiące temu bym powiedział, że to niezła cena, ale mi udało się kupić komplet 8 świec nówek platynowych za ..200zeta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Napisał rysiu145
rigobert a gdzie kupiles te swiece?8 swiec za 200zl i do tego platynowe to nielada wyczyn :shock:
to tez bym chcial wiedziec bo normalnie w szkopach po 190 euro chodza