Particulate filter clogging
Distance from last regeneration
Particulate filter clogging
Distance from last regeneration
U mnie tez jest wyciety dpf. Parę razy pokazał sie komunikat Antipollution filter clogged ale tylko i wyłącznie jak np. za krótko przytrzymałem start/stop. Drugie odpalenie zawsze bez komunikatu. Może masz słabe ako? Albo rozrusznik za wolno kręci? Podbij na conmir.pl....
A więc tak to wygląda:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...bez_tytu_u.jpg
Nom ale zapewne nie przydymia ci na niebiesko. Czasami wlanie chmurę taką że udusić się można.
Nowe fakty:
Pojawił się teraz jakiś błąd p0380 - pewnie to przez to że odpiąłem ako na chwilę.
No to dpf nie jest wycięty.
Pytanie czy jest w środku czy nie ma :)
Może tak naprawdę dpf jest a tylko uszkodził się czujnik róznicy ciśnieni (p1205) i dpf świruje
Co ty mówisz ? No ale... hmmm... No to oszukali go ? Czy on mnie ? To może jeszcze są klapy wirowe i nie zmienił rozrządu 15 tyś km temu jak mówił.
A możliwe że, jest źle usunięty programowo ? I mimo że go nie ma to nadal liczy zapchanie ?
Oraz czy ta wczorajsza ogromna chmura niebieskiego dymu mogła mieć związek z wypalaniem DPF ?
Distance from last regeneration - 24,5km - > kilometry by się zgadzały.
A czy wczorajsza ogromna chmura niebieskiego dymu mogła mieć związek z wypalaniem DPF ?
Distance from last regeneration - 24,5km te kilometry pasują idealnie.
Zdecydowanie tak. Obstawiam, że puszka w środku jest pusta. Możesz jeszcze zlogować wskazania czujnika różnicowego w czasie jazdy, pewnie będzie pokazywał w okolicach 0 mbar.
Jeśli klapy wirowe były zaspawane to pewnie kolektor był aluminiowy i widać z zewnątrz czy są klapy czy nie ma. Pełną zaślepkę EGR też łatwo odszukać i zweryfikować jej "pełność".
'"Differential pressure sensor"
Nad "Particle filter status".