-
Czyli mam błędne info.. Przed awarią lewa strona była niższa od prawej. Zobaczymy jak będzie wyglądała po założeniu nowych. Nie pogniewam się jeśli będzie deko wyższa ponieważ nie raz zdarzyło mi się szurać podwoziem... Seria zamówiona, ostatecznie ściągają na zamówienie z Włoch bo w PL niedostępne. czas realizacji ok 7 dni. Cenę wynegocjowałem ostatecznie na 480 zł sztuka. Jeśli ktoś będzie chętny odstąpię sprawną starą która jest cała;)
-
Panowie,
Przechodzę temat w TI Q4 Sedanie. Zaczęło się od podmianki jakieś 1.5 roku temu na sprężyny MTS gdzie niestety pomimo tego że powinny obniżać serię o -15mm (czyli jak w TI) auto szczególnie przodem solidnie przyglebiło czyli standardowo szuranie osłoną względnie podporą wału napędowego.
W ostatnią sobotę miarka się przebrała jak zachaczyłem DPF'em u kumpla o niewysoką (6cm) blokadę bramy wjazdowej i o mało co nie poszedł cały wydech z samochodu (skończyło się na urwanym czujniku temperatury spalin w DPF i wklepywaniem wydechu z powrotem w gumowe mocowania w sobotę wieczorem).
No i teraz moja koncepcja: otóż chcę dźwignąć auto z TI do standardowej serii nie TI głównie ze względu na nieszczęsną podporę wału. Z EPRa wyszło mi że powinienem sprężyny 50515167 Przód / 50515196 Tył zamienić na 50515166 / 50515197 (Seria 2.4 Q4 Sedan bez pakietu TI)
Czy ktoś może przerabiał temat?
-
przerabiał - jebła jedna TI ( a ze mienia sie dwie to dwie Ti wyszły drozej niz kpl 4 eibach nawet obnizonych no ale nie chciałem obnizenia to zakupilem dwie "seryjne " za cene jednej Ti i efekt był taki ze nieco wyzej dupa była i tyle )
ale jak to sie ma do q4 to nie wiem ( u mnie było zwykłe 59 sw Ti )