Mam pytanie co do przednich klocków do mojej małej. Czy mają one być wykonane dla opraw stalowych czy aluminiowych? Chciałem kupić dzisiaj klocki i zastrzelili mnie tym pytaniem.. szczerze mówiąc nie wiem.
Printable View
Mam pytanie co do przednich klocków do mojej małej. Czy mają one być wykonane dla opraw stalowych czy aluminiowych? Chciałem kupić dzisiaj klocki i zastrzelili mnie tym pytaniem.. szczerze mówiąc nie wiem.
Z przodu producentem jest ATE, z tyłu natomiast TRW.
Klocki z przodu są dwa rodzaje,są oznaczone do nr nadwozia i od nr nadwozia czyli VIN
do nr: 3021488 np ATE- 13.0460-7139.2
od nr: 3021489 np ATE- 13.0460-7140.2
Nowsza wersja klocków jest taka,że jeden jest inny i drugi jest inny.
Kto zastosował tarcze i klocki hamulcowe MIKODA i czy są warte uwagi? Czeka mnie wymiana na przodzie więc zastanawiam się nad zakupem.
Skorzystaj z wyszukiwarki na forum a odpowiedzi znajdziesz na cały wieczór czytania.
Daj se spokuj...
Już lepiej kupić normalne tarcze i klocki, na pewno nie będą gorsze.
A w czym Mikody są nienormalne, bo czegoś nie rozumiem. W tym, że są produkowane w Polsce, są niedrogie i zbierają niezłe opinie?Cytat:
Już lepiej kupić normalne tarcze i klocki, na pewno nie będą gorsze.
Powiem tak ja mam aktualnie na tyle tarcze firmy "bozarto,, jest to mikoda o parę zł tańsza poprostu ktoś inny się pod nimi podpisuje.
Tarcze nacinane i nawiercane do tego klocki trw. I ogólnie polecam hamuje ładnie nic nie piszczy nic się nie dzieje . Namówiłem kolegę aby kupił te tarcze(akurat do auta innej marki) i też jest zadowolony. Zresztą za te pieniądze:)
Gra niewarta świeczki Mikody są wyjątkowo często określane jako tarcze z tendencją do pękania. Oszczędność jest wiec pozorna...