140 tyś km.
Printable View
140 tyś km.
Coś za dużo przypadków. Wymieniałeś elektrozawory, odpowietrzyłeś prawidłowo układ?
elektrozawory wymieniało ASO w gruncie rzeczy. Z odpowietrzaniem chodzi Ci o układ chłodzenia? Tak.
Z rzeczy, które możesz sam sprawdzić zostaje termostat. Tyle tylko, że uszkodzony termostat przy odpowietrzonym układzie nie zamyka ogrzewania wewnątrz.
Wszystkie objawy wskazują na padniętą pompę wody. Nie ma co kombinować - trzeba sprawdzić co się z nią stało. Nie odpalaj samochodu - na lawetę i do mechanika, w przeciwnym razie narobisz sobie dużo większych problemów. Musisz wymienić też płyn chłodzący, bo po przegrzaniu traci właściwości.
Auto u mechanika, jutro ma śmigać. Nie będę zapeszać i zdam relację po naprawie.
Trochę odkopię temat.
Auto sprawne. Okazało się, że wężyk, który idzie obok wydechu pękł. (zabijcie mnie ale więcej nie wiem)
Jako, że był na szybko-złączkę i trudno go dosztukować to mechanik koło polibudy w Gdańsku (Alfiści z Gdańska na pewno znają) w dzień ściągnął to z ASO.
Cena niska, przy okazji ogarnął mi klamkę od strony kierowcy (urwana linka). Także na święta mogłem spokojnie wrócić.
Podobno ten wężyk od chłodziwa standardowo daje dupy w 2.2 JTS.