Lesiu dajcie już spokój z tymi przekleństwami. Ja bym sprawdził jak napisał Andrew od sprawdzenia rozrządu na początek.
Printable View
Lesiu dajcie już spokój z tymi przekleństwami. Ja bym sprawdził jak napisał Andrew od sprawdzenia rozrządu na początek.
Nie twierdzę że strzały w tym czyli założyciela tematu są spowodowane ubogą mieszanką.
Uboga mieszanka objawia się strzałami w dolot przy dodawaniu gazu! Zawsze strzały w dolot (rozrząd,zawory,luzy,zapłon ok) to uboga mieszanka.Nigdy nie jest to świeca,kable.To zawsze wali w wydech!Jeśli sam tego nigdy nie doświadczyłeś poczytaj o tym,najlepiej w jakiejś książce dotyczącej układów gaźnikowych.Tam to najlepiej było opisywane. PS dałem Ci przykład (sto razy opisywany na forum)strzałów w dolot przy wlniętym przpływomierzu.
Sprawdź regulator, nie rozbierałem naszego ale tam często jest membrana, jest szansa że np. jest tam dziurka i leje paliwo do dolotu, sparciała ze starości itp. Nie miałem czasu rozbierać swojego, po prostu wymieniłem i auto jeździło dalej bez problemów tylko że u mnie jak pierdolnęło (przepraszam ale słowo użyte w celu podkreślenia mocy wybuchu :) ) to kolektor plastikowy pękł na dwie części i 2 kumpli z pracy wybiegło sprawdzić co się stało :)
U mnie ta akcja wydarzyła się jak auto po jeździe postało na słońcu = benzyna w dolocie zaczęła parować.
Może to być przyczyną ale wcale nie musi jednak warto sprawdzić.
Dzięki za podpowiedź, u mnie też jest mocne pierdolnięcie aż wszyscy w okół się oglądają z tym, że mam kolektor aluminiowy, więc póki co jest cały, jedynie go wywala całkowicie z tych gumowych połączeń, póki co sprawdziłem wtryskiwacze i są ok.