-
Wykręć i zobacz jak wyglądają. Potem odpal wujka Google i poczytaj jaki nalot, kolor co oznacza. A kiedy je w ogóle wymieniales?
To czy w ogóle działa sprawdzisz zakładając wykrecona na cewkę. Zewrzyj obudowa do masy i niech ktoś kreci rozrusznikiem. Zobaczysz iskrę. Tylko jak pytasz o takie rzeczy to ja nie wiem czy sobie poradzisz.
-
No i pamiętaj że twin spark jak nazwa wskazuje ma po dwie świeczki na cylinder. Jedna duża główna i mała dopalajaca mieszanke. Stąd ta nazwa.
wysłane z WC
-
Swiece są ok, kazda cewka daje iskre nie ma przebicia na zadnym kablu
- - - Updated - - -
Samochod sprowadzony nie wiem kiedy byly wymieniane ale sa ok
-
A jaki kolor miały świece? To że dają iskre to nie znaczy ze są dobre. Jak dużo km Ty zrobiłeś autem? Świece do ts to wydatek kilku stowek ale przy problemach z zapłonem warto je wymienić.
-
Np po kolorze czy mają kolor ładny kawa z mlekiem. Nie mogą być czarne obrzygane że tak powiem "mokre" zwróć uwage na ceramikę czy nie widać czarnych rys. Jeżeli są widoczne znaczy że mają przebicie i peka ceramika. A sprawdź jeszcze przewody zapłonowe metodą na spryskiwacz. Weź wody nalej do spryskiwacza do tej buteleczki np. od mycia okien. Spryskaj przewody po ciemku i patrz czy nie robi sie dyskoteka
-
W takiej sytuacji ja bym je zmienił i już. Szkłem dupy nie podetrzesz....
-
2 cewki strzelaja iskrami gdzie chca 2 po odlaczeniu nic sie nie dzieje
-
-
Jutro bede mial cewki wiec po wymianie dam znac, dzieki :)