-
Czyli różnica powinna być? Dzisiaj przerywanie powróciło choć objawia się trochę inaczej. Szarpie przy niższych obrotach. Dzisiaj miałem problemy żeby się rozpędzić ze skrzyżowania. Trzeba troszkę przygazować na jałowym i auto jedzie . Przerywa od czasu do czasu ale ze zdwojoną siłą . Zauważyłem też że czasami silnik faluje na postoju. Czyli to nie pedał gazu. Teraz to już nie wiem.
- - - Updated - - -
Nieraz pół dnia nic się nie dzieje. a drugie pół szarpie
-
Kupić sprawną używkę przepływomierza i podmienić ... Jak nie przepływka, to na kiedyś się przyda
-
tyle że bez przepływki też przerywa. Więc to chyba nie ona. Nie narzekam na brak mocy tylko na szarpanie - przerywanie
-
Teraz szarpie na wszystkich obrotach. Masakra. Czasami poł dnia ok. Na tempomacie jedzie ok. Chyba będe dalej szukał przyczyny w pedale gazu. Może problem tkwi gdzieś we wiązce? No nic - muszę szukać
-
ja czekam wlaśnie na "nowy" pedał gazu bo na ogół auto jedzie ale blad jest, pod kompa podpinałes??
-
-
Jutro spróbuje zamienić pedał. Tylko dawca to benzyna i nie wiem czy będzie pasował
-
Jak się tak patrzy na Allegro, to i do JTS i do 1.9 JTD jest ten sam numer seryjny. Więc miejmy nadzieję ,że podpasuje :D
-
Pedał pasuje ale niestety nie jest on winowajcą. Trzeba szukać głębiej - tylko nie wiem gdzie znaleźć pod maską kable od pedału gazu
-
Troszkę posiedziałem na innych forach - innych marek - i tam takie problemy jak u mnie powodował czujnik hamulca. Jutro go odłączę i przeetestuje