400 zł za jeden żarnik, to sporo za dużo. Kup u Wiśniewskiego, sporo osób u niego kupuje i chwali sobie.
Printable View
400 zł za jeden żarnik, to sporo za dużo. Kup u Wiśniewskiego, sporo osób u niego kupuje i chwali sobie.
Fakt cena wysoka, ale dopiero zaczynam sie rozglądać i pewnie coś tańszego namierzę jak macie jakieś ciekawe linki to poproszę :)
Wisniewski to tu? http://www.xenon-serwis.pl/pl/sklep/...,44,498,1.html
Proszzzzz
http://xenon-hurtownia.pl/index.php
Za 400 zł masz komplet. Bo chyba wiesz, że powinno się wymieniać parami.
DZieki
Mam prime i powiem szczerze że jest różnica w rozproszeniu światła, w Prime bardzo widoczne jest ciemne pole przed samym zderzakiem, jak wyieniłem to myślałem że wręcz coś jest nie tak, odbłyśniki specjalnie rozkręcałem żeby sprawdzić. poniewaź auto raczej wiele w nocy nie jeździ to się sprawdzają, wakacje oblatałem po nocy i też było ok, ale jak ktoś dużo jeździ to zdecydowanie lepszym wyborem jest osram lub philips. co do trwałości - mam rok i działają, kupowałem właśnie u Wiśniowskiego.
A te Blue Vision philipsa po 400zł/szt są uznawane za najlepsze żarniki w praktycznie wszystkich testach jakie czytałem, również na zagranicznych portalach. Da się je kupić w pl za 680ł kpl, 2szt. jak kogoś stać to na bank nie pożałuje. pamiętajcie tylko że jak duzo jezdzicie po miescie na krótkich odcinkach to ciągłe zapalanie i gaszenie max daje po dupie żarnikom i warto pomyśleć o światłach do jazdy dziennej.
Ja w poprzedniej Alfie jak i obecnej używam D1S Osram Xenarc Cool Blue Intense 5500K. Światło jest bardziej białe niż niebieskie. Świecą lepiej niż Philipsy, ale za to w porówaniu z nimi mają mniejszą żywotność. Potrafiły paść w ciągu roku intensywnej eksploatacji. Dlatego też zamontowałem moduł dziennych i takie połączenie jest IMO najlepsze, bo oszczędza xenon jak i lampy. Jedna osoba, którą kiedyś wiozłem w nocy zapytała czy jadę na drogowych, czy mijania :D
Kupuję je w IC, żeby mieć w miarę pewne źródło, a cena jednej to ~300,-
Zdecydowałem sie na te żarniki Bosma D1S 4300 różnica w świeceniu kolosalna światło jest białe i jest go "dużo" no i cena jest OK i pewnie nie podrabiaja tej firmy.Załącznik 192730