Przepływomierz wymieniłem na oryginalną używkę i na obu są identyczne objawy. Myślę że problem tkwi w czymś innym aczkolwiek po zdjęciu kostki od przepływomierza jeździ normalnie. Można jeździć z odłączonym przepływomierzem ?
Printable View
Przepływomierz wymieniłem na oryginalną używkę i na obu są identyczne objawy. Myślę że problem tkwi w czymś innym aczkolwiek po zdjęciu kostki od przepływomierza jeździ normalnie. Można jeździć z odłączonym przepływomierzem ?
Na jakiś krótki czas można, na dłuższy bym się nie odważył. Ewidentnie przepływomierz.
Podłącz pod kompa i zmierz parametry przepływu powietrza ZMIERZONE ORAZ OCZEKIWANE.
Można dokupić jakiś kabel i program i samemu podłączyć pod kompa ? Bo za każde podłączenie w warsztacie muszę płacić a w tej sytuacji rozsądniej będzie kupić trzeci przepływomierz niż znowu płacić za podłączenie
Oczywiście że można na alledrogo masz elm lub viaken do tego soft multiecuscan i to wszystko co Ci trzeba.
Witam. Trzeci przepływomierz i wciąż to samo ale dzisiaj zauważyłem, że gdy straci moc i uda się ją wprowadzić powyżej 2500 obrotów zaczyna ciągnąc normalnie i tak za każdym razem się dzieje. Jadąc cały czas powyżej 2500 cały czas ciągnie normalnie gdy zejdzie się na niższe obroty jakiś czas jedzie normalnie a potem znów traci moc
Wiesz, to wskazuje jakby EGR się uchylał. Zaślep go.
Gdzie najlepiej go zaślepić, czym,i co dokładnie wyczyścić ?
Wszystko jedno gdzie byle nie był drożny. Tymczasowo zaślep byle czym. Może być nawet podkładka z puszki z piwa. Pamiętaj tylko, że to tymczasowe rozwiązanie, bo blaszki z puszek się przepalają po paru dniach.
Proponuję Ci wyciągnąć go całkiem, odkręcić elektrozawór na torxy, korpus z sprężyną wrzucić w ropę tak by cały był zanurzony, po kilku godzinach wyjmij i czyść z sadzy możesz użyć rozpuszczalnika - tak, by sprężyna w środku chodziła swobodnie.
Jaką masz wersję 166 z którego roku i jaki silnik ?
Ja mam zaślepione przy samym EGR.
P.S Zamiast iść na łatwiznę z samą zaślepką proponowałbym to po prostu najpierw wyczyścić tak jak Ci to napisałem.
Wyczyściłem go i na razie jest wszystko dobrze tylko ciekawe na ile to wystarczy ? Mam 2.4 jtd z 2001 140 km