Chyba strzałka przez jakiś czas będzie miała wolne
Chyba strzałka przez jakiś czas będzie miała wolne
Napisałeś, że po diagnostyce pokazywał 60C a chłodziwa 90C, z tego co wynika to czujnik działa, i ecu sczytuje z niego dane, nie wiem, mogę się mylić, prawdopodobnie to zegara lub okablowania problem
Racja...u mnie zepsuty czujnik objawia się brakiem wskazania poziomu oleju po włożeniu kluczyka, brakiem wskazania temperatury oleju oraz mruganiem lampki na zegarze...w warsztacie próbowali dobrać coś od Opla ale w Alfie czujnik montowanu jest od wewnątrz miski oleju.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Sprawdź tylko diagnostycznie czy parametry tego czujnika sie zmieniają, np 40/50/60C, temp bedzie np rosnąć, jak tak to czujnik działa, jak by nie działał to było by chyba "0" :-)
Dokładnie. Może tylko wskaźnik nie działa.
Warto sprawdzić wszystkie połączenia, te czujniki często miały problemy związane z przewodami masowymi. Co do ceny to mi się udało wyrwać czujnik za pół ceny z ASO z wyprzedaży. Warto trochę podzwonić :)
Koniu a tez nie działał Tobie wskaźnik temperatury ?9
Niekiedy na takie coś pomaga wymiana filtra oleju na jakiś dobry, a natrafić na dobry to jest sztuka, chodzi o to żeby miał dobrą przepustowość, u mnie były takie same problemy z poziomem oleju jak wymieniałem olej z płukanką silnika, garaż zamówił 2 filtry, wszystkie były uwalone, dopiero zamówiliśmy "Mann" zaskoczył prawidłowo, i poziom oleju póżniej pokazywał normalnie