Poszukaj sobie informacji w sieci lub nawet na naszym forum. Q2 pasuje do Twojej alfy na 99%.
- - - Updated - - -
Może też mieć 150 KM. Szczególnie jeśli ma po całkowitym FL.
Printable View
Tak było kiedyś, teraz są patenty na montaż w normalnej 5 biegowej skrzyni, nie wiem jak, ale pojawił mi się pomysł jakiś czas temu na wstawienie 5 biegówki- bo jest szybsza, ale wtedy straciłbym Q2 jak mi się zdawało. Okazało się że jednak Q2 w takiej opcji może zostać
A cena zależy od farta, można wyrwać sama Q2 za 1200, w każdym bądź razie warta każdej kwoty, jazda zimą jest marna w porównaniu do 4 łapa, ale w porównaniu do innych osiek jest poezja
https://www.youtube.com/watch?v=k2XtqwQej_k
Ori 150km kolego mam :3
Były nawet 156 1.9 z klapami wirowymi z końca produkcji :)
Sluchajcie, pomijajac sam koszt zakupu mechanizmu. Jak skomplikowane jest jego dostawianie do Alfy GT 1.9 JTDm 150 przedliftowej?
Chodzi mi o skomplikowanie samego procesu oraz jakie dodatkowe czesci bede potrzebowal i ile musze liczyc dodatkowo pieniedzy zeby to zamontowac?
Nowy olej,nowe łożyska ,nowe podkładki nowe uszczelniacze na półośki,no i robocizna.Aha no i może coś z zawiechy jak nie uda się po dobroci
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Dzieki
Ale i tak sie chyba oplaca - zwlaszcza jak planuje podkrecenie motoru do poziomu okolo 200ps/400Nm prawda?
400Nm na przedniej osi bez szpery to moze nie byc zbytnio fajne....Ale ze szperka to musi smigac takie cos...?
A moze lepiej poczekac troche, odlozyc wiecej pieniedzy i kupic polifta w wersji Q2 i miec to 'zrobione fabrycznie'?
Co sadzicie?
fabryka czy nie to to samo:)poza tym ze fabryka wizualne inne dodatki ma:))200 koni gt z głową toi bez Q2 rade da jezdzic bocian Q2 nie wkładał:)masz teraz w zawierciu gt Q2 W dobrej cenie